Головна » 2015 » October » 27 » Музейники навчальних закладів Любомльщини вчилися та ділилися досвідом
13:50
Музейники навчальних закладів Любомльщини вчилися та ділилися досвідом
Музейники навчальних закладів Любомльщини вчилися та ділилися досвідом

   23 жовтня на базі Любомльського краєзнавчого музею відбувся районний семінар-практикум «Організація роботи в музеях при навчальних закладах».

   Участь у його роботі взяло 15 завідуючих музеїв та музейних кімнат при школах району. Координували роботу семінару методист РМК відділу освіти Любомльської РДА Лариса Солом’янюк та старший науковий співробітник краєзнавчого музею Юрій Фініковський.

   В ході семінару було розглянуто питання комплектування, обліку і збереження фондів шкільних музеїв, оформлення ними відповідної документації тощо.

   Особливостями організації музейної роботи в навчальних закладах ділилися Середа Н.Ю. – завідувач музею Прикордонної слави ЗОШ І-ІІІ ст. с. Гуща та Загура В.В. – керівник музею ЗОШ І-ІІ ст. с. Городно. Окремо, про співпрацю між шкільним та районним музеями, розповів вчитель історії школи №3 м.Любомль – Красицький І.М. Для огляду ним була представлена учнівська робота «Археологічні пам’ятки Любомльщини в працях Ю.Кухаренка» написана на основі фондових зібрань Любомльського краєзнавчого музею, яка була призером республіканського конкурсу-захисту наукових досліджень.

   Крім цього учасникам семінару для огляду було представлено сайти «Музейний простір Волині», «Музейний простір України», сторінку Українського інституту Національної пам’яті, ознайомлено з останніми краєзнавчими виданнями нашої області, фаховими збірниками Волинського краєзнавчого музею, конференціями та ін.

   Також, присутні змогли відвідати районну бібліотеку для дорослих. Тут, бібліограф установи Наталія Вашерук ознайомила учасників семінару із роботою краєзнавчого відділу, розповіла про нові фондові надходження тощо.

   По закінченні семінару відділом освіти та краєзнавчим музеєм було прийнято спільне рішення про перевірку роботи музеїв при навчальних закладах Любомльщини.

Джерело: Любомльський краєзнавчий музей

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 805 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]