Головна » Любомльський краєзнавчий музей

Виставку стародруків у Любомльському краєзнавчому музеї продовжено на два тижні...

Любомльським краєзнавчим музеєм була організована експедиція на територію літописного м. Угровськ ХІІ–ХІІІ ст.

Йдеться про факсимільну копію «Переспоницького Євангелія». Поява цього унікального видання у Любомльському краєзнавчому музеї – результат плідної співпраці закладу з Фондом пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

У Любомльському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Стародруки ХVII – початку ХІХ ст. у фондах музею». В її основі - богослужбові книги, передані у збірку установи з православних храмів Любомльського і Шацького районів, а також з колекції митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія.

4 вересня відбудеться презентація факсимільного видання «Пересопницьке Євангеліє» та передача його у фонди Любомльського краєзнавчого музею митрополитом Переяславським і Вишневським, керівником Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира Олександром (Драбинко).

У Любомльському краєзнавчому музеї відбудеться відкриття унікальної виставки книг, на якій представлені стародруки та богослужбові книги ХVII – початку ХІХ ст.

Впродовж багатьох років до древнього Любомля приїжджають туристи та іноземні гості. Вони знайомляться з історією, культурою, звичаями та традиціями краю. Провідну роль в цьому займає Любомльський краєзнавчий музей як презентаційно-туристична установа.

Завдяки співпраці з Міністерством культури України до фондів Любомльського краєзнавчого музею передані предмети нумізматики (срібні та латунні монети країн Північної та Південної Америки) ХІХ–ХХ ст.

Любомльський краєзнавчий музей активно працює над поповненням музейних колекцій.

9 липня у Любомльському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Волинські мотиви в роботах черкаських художників». На ній представлені роботи членів Національної спілки художників України, подружжя Недосєко.

9 липня о 12.00 год. у виставковому залі Любомльського краєзнавчого музею відбудеться відкриття виставки живопису Н.Недосєко та А.Недосєко «Волинські мотиви в роботах черкаських художників».

До дня міста у Любомльському краєзнавчому музеї відкрили виставку «Любомльська громада. Погляд у минуле». Представлені експонати із фондів музею презентують минуле краю від найдавніших часів до сьогодення.

З вітальними словами та подарунками музейний колектив прийшла привітати районна та місцева влада, керівники установ, підприємств та організацій, меценати, друзі та прихильники закладу.

З нагоди наближення професійного свята - Міжнародного дня музеїв, у Любомльському краєзнавчому музеї стартувала акція «Збережи пам’ять - подаруй музею експонат»!

3 травня в Любомльському краєзнавчому музеї, в рамках проекту «Музейні діалоги», відбулася зустріч із українським військовиком, генерал-лейтенантом, двічі заступником голови СБУ, почесним президентом Міжнародного громадського об’єднання «Волинське братство», уродженцем с.Вижгів Любомльського району Олександром Скіпальським.

В рамках проекту «Музейні діалоги», у Любомльському краєзнавчому музеї 3 травня відбудеться зустріч із українським військовиком, генерал-лейтенантом, двічі заступником голови СБУ (1997–1998, 2006–2007), уродженцем с.Вижгів Любомльського району Олександром Скіпальським

У Любомльському краєзнавчому музеї відкрили виставку «Донбас: переPROчитання образу».

За пропозицією дирекції Любомльського краєзнавчого музею відреставровано римо-католицьку каплицю святого Яна Непомука середини XVIII ст.

Працівники Любомльського краєзнавчого музею працюють над поповненням музейних колекцій, створенням окремих іменних фондів.

21–23 березня у м. Тернопіль відбувся Всеукраїнський конкурс екскурсоводів музеїв закладів освіти системи Міністерства освіти і науки України «Край, в якому я живу», у якому взяли участь понад 100 учасників.

Фонди Любомльського краєзнавчого музею поповнилися предметами фалеристики та нумізматики ХХ століття.

У Любомльському краєзнавчому музеї відкрили виставку «Самовар як колоритна пам'ятка побутової культури ХІХ–ХХ ст.»

Нещодавно головному зберігачу фондів Любомльського краєзнавчого музею Олександрові Остапюку присвоїли звання «Заслужений працівник культури України», – пише «Волинь-нова».

19 лютого у Любомльському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України».

Нещодавно виповнився рік як Юрій Фініковський очолив Любомльський краєзнавчий музей, змінивши багаторічного директора музею Олександра Остапюка.

22 січня у Любомльському краєзнавчому музеї відбувся захід «Разом з власної волі з 1919 року», присвячений Дню Соборності та 100-річчю проголошення Акту Злуки.

У Любомльському краєзнавчому музеї відбулася зустріч з відомим українським мистецтвознавцем, куратором виставок і мистецьких проектів, автором каталогів, альбомів та монографічних досліджень, присвячених українському мистецтву ХХ–ХХІ ст., уродженцем с.Вишнів Любомльського р-ну Валерієм Сахаруком.

Щедрий дарунок – Богослужбове Євангеліє українською мовою, репринтне відтворення з видання 1938 року, презентував Любомльському краєзнавчому музею митрополит Переяслав-Хмельницький та Вишневський, духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, митр. Олександр (Драбинко).

У Любомльському краєзнавчому музеї відбулося відкриття персональної виставки вишивальниці Анастасії Хацьор із селища Головне «Український рушник – це пісня завдовжки в життя».

Любомльська публічна бібліотека разом із Любомльським краєзнавчим музеєм провели годину пам'яті «Жнива скорботи», приурочену до 85-тих роковин Голодомору. Скорботний захід відбувся у стінах читального залу бібліотеки. Відвідали його представники районної, міської влади та працівники державних установ.

У Любомльському краєзнавчому музеї відбувся захід для учнів Любомльського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 приурочений до Дня Гідності та Свободи.

« 1 2 3 4 5 6 »