Головна » 2018 » November » 25 » Любомльчани віддали шану жертвам Голодоморів
16:18
Любомльчани віддали шану жертвам Голодоморів
Любомльчани віддали шану жертвам Голодоморів

День пам’яті жертв Голодоморів — день глибокої скорботи і туги за мільйонами обірваних життів наших співвітчизників. Голодомор, що прокотився потужними хвилями Україною, забрав тисячі й тисячі життів українців, став масштабною національною трагедією, яку підсилили переселення, тюрми, табори.

Задля вшанування пам’яті невинно убієнних голодом 23 листопада Любомльська публічна бібліотека разом із Любомльським краєзнавчим музеєм провели годину пам'яті „Жнива скорботи”, приурочену до 85-тих роковин Голодомору. Скорботний захід відбувся у стінах читального залу бібліотеки. Його учасникам нагадали, що Голодомор — це жахлива сторінка історії нашого народу, на якій чорними літерами записані мільйони загиблих душ. Про це йдеться у повідомленні інформаційного сайту Прибужжя «КОРДОН».

Ще й до сьогодні спогад про страшний голод в Україні — незагоєна рана, невичерпаний біль, непрощений злочин. Ведучі – бібліотекар Світлана Семерей і науковий працівник музею Юлія Хвас – розповіли про причини цього страшного явища, його наслідки для українського народу, зачитали спогади очевидців тих страшних часів, мешканців нашого району.

Впродовж заходу звучали уривки з поеми „Голодомор” Ніни Виноградської, які зачитували старшокласники: учень 11 класу Любомльської школи № 3 Андрій Ковальський та десятикласниця учениця районної гімназії Олена Тимощук.

Гідно вшанувати пам’ять жертв та постраждалих від голодомору – це наш моральний борг і громадянський обов’язок. Згадка про всіх невинно загиблих повинна згуртувати нас, живих, додати сил та волі, мудрості й наснаги для зміцнення та подальшої розбудови квітучої держави, розвитку демократії, вільного життя кожної людини. Про це у своїх виступах говорили представники районної і міської влади.

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 441 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]