Головна » 2019 » January » 28 » Бережемо нашу історію разом
11:28
Бережемо нашу історію разом
Бережемо нашу історію разом

Зазвичай словосполучення «Творча особистість» у нас асоціюється з людьми, які присвятили себе музиці, образотворчому мистецтву, літературі тощо. Водночас є чимало випадків, які руйнують цей усталений стереотип і вкотре засвідчують, що для того, аби називатися людиною творчою, не обов’язково бути митцем. Один із прикладів у нашому районі — директор Любомльського краєзнавчого музею Юрій Фініковський, – пише Сергій Мариньоха у своїй статті в Любомльській громадсько-політичній газеті «Наше життя».

Цю посаду він обійняв трішки більше року тому, змінивши на ній багаторічного директора музею Олександра Остапюка. З приємністю доводиться констатувати, що учень свого наставника не розчарував: не тільки продовжив його справу, а й розвиває. Щоправда, завжди зазначає: «Все, чого вдається досягти музею — це плід нашої спільної праці». Зокрема, протягом минулого року у музеї започаткували проведення заходів у принципово новому форматі. Йдеться про «Музейні діалоги» — зустрічі з відомими людьми, вихідцями із наших теренів. Подих свіжих ідей відчувається і в тематиці експозицій. Зокрема, торік у музеї вперше організували виставку, присвячену історії спорту Любомльщини. Доволі цікавою була й виставка «Врятовані старожитності», де експонувалися конфісковані правоохоронними органами культурні цінності, які намагалися незаконно провести через український кордон. Варто згадати також співпрацю з нашою газетою, на шпальтах якої вже не один рік регулярно виходить тематична сторінка «Краєзнавчий вісник».

Окрім цього, Юрій Фініковський сьогодні успішно навчається в аспірантурі на кафедрі історії НаУ «Острозька академія», цьогоріч брав участь в ряді міжнародних та всеукраїнських наукових конференціях, публікується у фахових виданнях. Сподіваємося — далі буде…

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 606 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.5/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]