Головна » 2019 » March » 7 » Любомльський музей запрошує на чаювання
11:56
Любомльський музей запрошує на чаювання
Любомльський музей запрошує на чаювання

6 березня у Любомльському краєзнавчому музеї відкрили виставку «Самовар як колоритна пам'ятка побутової культури ХІХ–ХХ ст.».

Участь у відкритті заходу взяли: перший заступник голови Любомльської РДА Олександр Герасимчук, керуючий справами Любомльської районної ради Олексій Хом'як, голова Рівненської ОТГ Володимир Крижук, начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Любомльської ОТГ Володимир Дячук, учні та вчителі навчальних закладів м. Любомль, викладачі Будинку школяра Любомльської ОТГ, працівники районної бібліотеки, жителі та гості м. Любомль. Відкривав та вів захід головний зберігач Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк.

Основну частину збірки складають самовари, виготовлені в кінці XIX – на початку XX століть. Це вироби з латуні або з латуні з нікелюванням, а також предмети побутування означеного часу пов’язані з практикою чаювання.

Ентузіасти музейної справи, колекціонери давно і постійно займаються цим самобутнім предметом, буденним і надзвичайно популярним, досліджують і колекціонують його.

Зауважимо, що виставка діятиме в музеї на протязі 1,5 місяця. Тож запрошують жителів та гостей м. Любомль! Раді будуть бачити Вас усіх!

Джерело: Любомльський краєзнавчий музей

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 390 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]