Головна » Любомльський краєзнавчий музей

15 січня відбудеться презентація наукового збірника «Любомль та Любомльщина в українській та європейській історії». У виданні вміщено статті та повідомлення учасників Міжнародної наукової історико-краєзнавчої конференції, присвяченої 730-ій річниці з часу першої відомої писемної згадки про м. Любомль та 810-ій річниці з часу писемної згадки про літописне м. Угровськ.

У Любомльському краєзнавчому музеї місцева художниця Ліна Оніщук проводить дебютний показ своїх картин для земляків.

Нещодавно відбувся конкурс на посаду директора. Переміг у конкурсі на посаду директора Любомльського краєзнавчого музею старший науковий співробітник цього ж музею Юрій Фініковський.

В І Т А Є М О !

24-25 жовтня в м. Любомль відбулася Міжнародна наукова історико-краєзнавча конференція «Любомль та Любомльщина в українській та європейській історії», присвячена 730-ій річниці з часу першої писемної згадки про м. Любомль та 810-ій річниці з часу писемної згадки про літописне м. Угровськ.

24–25 жовтня відбудеться Міжнародна наукова історико-краєзнавча конференція «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Любомль та Любомльщина в українській та європейській історії», присвячена 730-ій річниці з часу першої писемної згадки про м.Любомль та 810-ої річниці з часу писемної згадки про літописне м.Угровськ.

За ініціативи Любомльського краєзнавчого музею нещодавно видано комплект поштових листівок «100 років від часу створення народних шкіл Українськими Січовими Стрільцями на Любомльщині».

    У жовтні 2017 року відбудеться Міжнародна наукова історико-краєзнавча конференція «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Любомль та Любомльщина в українській та європейській історії», присвячена 730-ій річниці з часу першої відомої писемної згадки про м.Любомль та 810-ої річниці з часу писемної згадки про літописне м.Угровськ.

   Термін подачі статей на конференцію продовжено до 15 вересня!

Наразі предмет ідентифікували як гирьку ювеліра XVI – XVIII століття. Про це повідомив директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк.

Любомльська районна рада виділила 40 тисяч гривень на розкопки літописного міста Угровськ (ось рішення, варте поваги!). Але…

Нещодавно фонди Любомльського краєзнавчого музею поповнились унікальною колекцією монет Російської імперії, випущених в період 1736-1916 рр.

За ініціативи Любомльського краєзнавчого музею побачив світ комплект кольорових поштових листівок «Любомль».

   У цьому палаці іноземці бачили б у Любомлі Європу… А поки що, на жаль, спостерігають за його остаточною руйнацією і вважають нас варварами

   З нагоди професійного свята – Міжнародного дня музеїв – святкові урочистості відбулися у стінах Любомльського краєзнавчого музею.

   У Любомльському краєзнавчому музеї відбулося урочисте відкриття виставки «Духовний світ у старовинних фарбах». В її основі – ікони XVIІ – поч. ХХ ст. із фондів музею.

   Любомльський краєзнавчий музей запрошує жителів та гостей Волинського краю на святкові урочистості з нагоди Міжнародного дня музеїв. Захід відбудеться 17 травня о 16.00 год.

   Таку містичну історію кореспонденту газети «Волинь-нова» розповів у своєму інтерв’ю керівник Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк.

   Про цих людей кажуть, що вони живуть роботою. А як інакше, якщо головне захоплення життя – це і є робота? Таких закохано-захоплених пошуком і вивченням старовини, як директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк, ще пошукати. Далеко не кожен музейник купує експонати за власні гроші, передає свої колекції у державну установу та ціле літо золотить у храмі вівтар за два стародруки. Днями відомий краєзнавець відзначив 70-ліття.

  У с. Римачі Любомльського району відбулося урочисте перепоховання у братську могилу чотирьох червоноармійців, які загинули на початку німецько-радянської війни в 1941 році, захищаючи кордон держави.

   19 травня 2011 року на сторінках Любомльського районного часопису «Наше життя» з’явилось окреме видання – «Краєзнавчий вісник». Засновниками сторінки стали: колектив Любомльського краєзнавчого музею, Любомльське відділення Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, трудовий колектив редакції «Наше життя».

   У Любомльському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «НА СТАРИХ ФОТОГРАФІЯХ ВСІ МОЛОДІ…» – Волинь і краяни на світлинах фотокореспондента газети «Волинь-нова» МИКОЛИ ЗІНЧУКА» з нагоди його 70-ліття.

   У Любомльському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки авторських робіт багатовимірного фотохудожника Миколи Троха – таких, які подекуди викликають внутрішній дискомфорт, але сповнені життєвої правди. Вони шокують відвертими деталями, вражають глибиною філософської думки, не кожному досяжної для розуміння, демонструють масштабність мислення автора.

   На свято Стрітення працівники Любомльського краєзнавчого музею у районній бібліотеці для дорослих організували та провели презентацію літературно-мистецького альманаху «Променади Любомля», де зібрані поетичні та прозові твори 20 талановитих старших, молодших і зовсім юних авторів, які є жителями та уродженцями Любомльщини.

   У Любомльському краєзнавчому музеї відбулась презентація виставки пластичних фігур під назвою «Фігуративна скульптура або мистецтво рукотворне».

   Обласна незалежна громадсько-політична газета «Волинь-нова» розмірковує чи доживе палац Браницьких до круглої дати? Чи буде у ньому музей?

   До Дня Збройних сил України в Любомльському краєзнавчому музеї відкрилась виставка «Воїни. Історія українського війська».

   На місці, де раніше була розташована Велика єврейська синагога, в пам’ять про єврейську общину м. Любомль відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки, у якому взяв участь директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк.

   У Шацькому районі знаходяться поховання дохристиянського періоду. Під час археологічних досліджень в урочищі Сад Шацького району виявлено велику бронзову посудину. Нині її можна побачити в експозиції Любомльського краєзнавчого музею.

   В селі Пульмо знайдено князівську печатку, яка належала князю Рюрику Ростиславичу, та велику кількість археологічних матеріалів. На сьогодні печатка та інші матеріали передані на зберігання в Любомльський краєзнавчий музей.

   У переддень святкування 25-ї річниці Незалежності України у Любомльському краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки «УКРАЇНА ДЛЯ НАС ЄДИНА». Присвячена вона подіям різних років незалежної України, які нерозривно пов’язані з Любомльщиною.

   У Бережцях, що на Любомльщині, художниця-аматор самотужки розфарбувала сільський клуб, надавши приміщенню особливого українського колориту. Найближчим часом там з’явиться й музей старовинних автентичних речей.

   У Головненській спеціальній школі-інтернаті, що на Любомльщині, декілька років тому на основі робіт дітей-сиріт створили Музей вишитої ікони. З року в рік музей поповнюється роботами випускників школи.

   У Любомльському краєзнавчому музеї урочисто відкрили післяпленерну виставку творів іконопису й сакрального мистецтва. Упродовж місяця любомльчани та гості міста матимуть змогу відвідати музей та розглянути експонати.

   У селі Рівне Любомльського району завдяки сільському голові та місцевій громаді відкрили етнографічний музей

   Нещодавно Любомльський краєзнавчий музей відвідав відомий історик, археолог, доктор історичних наук, професор, провідний науковий співробітник Інституту історії матеріальної культури Російської Академії Наук Алєксандр Мусін.

« 1 2 3 4 5 6 »