Головна » 2017 » May » 22 » У Любомлі відзначили Міжнародний день музеїв
18:07
У Любомлі відзначили Міжнародний день музеїв
У Любомлі відзначили Міжнародний день музеїв

17 травня, з нагоди прийдешнього професійного свята – Міжнародного дня музеїв – святкові урочистості відбулися у стінах Любомльського краєзнавчого музею.

Відкривав та вів захід директор музею Олександр Остапюк. У своєму виступі він ознайомив присутню аудиторію з діяльністю закладу, його історією, наголосив на важливості пошуку нового приміщення під музей, яке б дало змогу показати багаті колекції фондів.

З вітальними словами та подарунками музейний колектив прийшла привітати районна та місцева влада, керівники установ, підприємств та організацій, меценати, друзі та прихильники закладу.

Про значимість музею для Любомльського краю говорили у своєму виступі голова Любомльської районної ради Микола Сушик, перший заступник голови Любомльської РДА Олександр Герасимчук, міський голова м. Любомль Роман Ющук.

Із вітальними словами до працівників музею звернулись також начальник відділу культури та туризму Любомльської РДА Володимир Дячук, депутат Волинської обласної ради Сергій Духницький, депутати районної ради Микола Троць, Леонід Самолюк, Ганна Сачук, Олексій Хом’як, Оксана Дудко, депутат Любомльської міської ради Олег Посельський.

Щирі вітання та цінний подарунок для колективу презентувала також Лариса Солом’янюк, керівник районного відділення фонду І.Палиці «Тільки разом».

Приємно відмітити що в цей день працівники музею не залишились без нагород. Так, подякою від Любомльської районної ради та Любомльської райдержадміністрації нагороджено старшого наукового співробітника музею Юрія Фініковського, подякою від Любомльської міської ради нагороджено наукового працівника музею Юлію Хвас, а подякою районного відділу культури відзначено технічну працівницю закладу Ніну Сутько.

Зауважимо, що іменні грамоти від Любомльського краєзнавчого музею за співпрацю та постійну підтримку отримали меценати Троць Микола, Леонід Самолюк та Олег Посельський, а також дарувальники Тарас Шило та Володимир Галазюк.

В рамках заходу музейні колекції поповнились окремими експонатами. Так, депутат міської ради Олег Посельський передав у фонди крем’яну сокиру (ІІ тис.до н.е.), депутат районної ради Самолюк Леонід передав ковальські знаряддя. Житель с. Куснище Любомльського району, друг музею Леонід Ющук подарував предмети металопластики XV-XVIII ст., а вчитель історії ЗОШ №3 м. Любомль Ігор Красицький передав частину зуба мамонта. Депутат обласної ради, учасник російсько-української війни на Сході нашої держави Сергій Духницький передав особистий військовий жетон. Працівники музею висловлюють їм усім щиру подяку!

Усі присутні мали змогу ознайомитись з нововідкритою виставкою ікон XVII- поч. ХХ ст., а також переглянути невеликий слайд-фільм про діяльність музею в минулому році.

Підтримку у проведенні заходу надали меценати та давні друзі музею Леонід Самолюк та Олег Посельський.

Джерело: Любомльський краєзнавчиц музей

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 659 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.6/9
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]