Головна » 2017 » May » 20 » Відкрито виставку ікон у Любомльському музеї
15:23
Відкрито виставку ікон у Любомльському музеї
Відкрито виставку ікон у Любомльському музеї

17 травня, напередодні професійного свята у Любомльському краєзнавчому музеї відбулося урочисте відкриття виставки «Духовний світ у старовинних фарбах». В її основі – ікони XVIІ – поч. ХХ ст. із фондів музею.

Зазначимо, що серед них є образи передані із православних храмів Любомльського краю, а також і такі, що надійшли в музей із Волинської митниці, виконавчої служби, райвідділу міліції та районного суду.

Шість ікон XVII-XVIII ст. нещодавно було відреставровано у Національному науково-дослідному реставраційному центрі України і за сприянням Волинського краєзнавчому музею та Музею волинської ікони доставлені для експонування. Це ікони:

«Георгій Змієборець» 1677 рік

«Коронування Богородиці» 1737 рік

«Спас на престолі» XVIII cт.

«Святий Петро» і «Святий Павло» XVIII cт.

«Апостоли» XVІІІ ст.

Відкривав та вів свято директор музею Олександр Остапюк, завдяки ініціативі, наполегливій праці та старанням якого фондові колекції поповнились розділом сакрального мистецтва.

Із вітальним словом до гостей та відвідувачів виставки звернулися також отець Віктор, декан Любомльського деканату, настоятель храму Святого Архістратига Михаїла УПЦ КП, Микола Сушик, голова Любомльської районної ради, Олександр Герасимчук, перший заступник голови Любомльської РДА, Роман Ющук, міський голова м. Любомль, Геннадій Сарапін – голова Волинського обласного осередку Українського Фонду культури. Участь у відкритті виставки взяли також депутат обласної ради Сергій Духницький, депутати Любомльської районної ради Леонід Самолюк, Микола Троць, Олексій Хом’як, Сачук Ганна, Оксана Дудко, начальник відділу культури та туризму Любомльської РДА Володимир Дячук, керівники організацій та установ, меценати, друзі музею, жителі краю.

Виставка діятиме в Любомльському краєзнавчому музеї до кінця червня 2017 року. Будемо раді бачити усіх!

Джерело: Любомльський краєзнавчий музей

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 638 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]