Головна » 2016 » November » 15 » У Любомлі відкрили меморіальну дошку в пам’ять про єврейську общину міста
22:17
У Любомлі відкрили меморіальну дошку в пам’ять про єврейську общину міста
У Любомлі відкрили меморіальну дошку в пам’ять про єврейську общину міста

13 листопада, на місці, де раніше була розташована Велика єврейська синагога, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки в пам’ять про єврейську общину м. Любомль. Дійство було організоване за сприяння Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму.

Участь в заході взяли: виконавчий директор Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму Сергій Швардовський, директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк, місцевий краєзнавець Микола Дзей, члени Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму, жителі Любомля та району.

Так, під час свого виступу очільник громади прогресивного іудаїзму Сергій Швардовський розповів про передумови відкриття в м. Любомль такого пам’ятного місця.

Своїми спогадами про м. Любомль, про свою родину ділився житель м. Луцьк Борис Карп.

Директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк розповів присутнім історію єврейської общини на теренах краю, функціонування в м. Любомль Великої єврейської синагоги та ін.

Місцевий краєзнавець Микола Дзей поділився записаними спогадами місцевих жителів про події 1941-1942 років в м. Любомль, коли за вказівкою німецької адміністрації здійснювались масові розстріли єврейського населення.

По закінченні заходу присутні мали змогу ознайомитись з експозицією Любомльського краєзнавчого музею.

Джерело: Любомльський краєзнавчий музей

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 759 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.3/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]