Головна » 2017 » December » 29 » Виставку своїх картин художниця Ліна Оніщук представила у Любомльському музеї
17:38
Виставку своїх картин художниця Ліна Оніщук представила у Любомльському музеї
Виставку своїх картин художниця Ліна Оніщук представила у Любомльському музеї

У Любомльському краєзнавчому музеї місцева художниця Ліна Оніщук проводить дебютний показ своїх картин для земляків. Попри те, що в жінки 4 малолітніх дітей (найменшому дев’ять місяців), жінка не випускає пензлика з рук і зараз. Ось уже презентувала другу виставку власних робіт, – повідомив «КОРДОН».

У середу, 27 грудня, вперше в рідному Ліні Любомлі відбулося відкриття виставки її картин «При світлі мрії», на якій представлено 35 робіт. На вернісаж завітали представники влади, установ та організацій, шанувальники мистецтва і творчості. Кожен мав змогу поспілкуватися з майстринею.

Експозиція має ще одну назву — «Старе і нове», тому що тут показані як старі, так і нові полотна, яких не було на першій виставці у Володимирі-Волинському. Серед різновидів малярства, які використовує художниця, — портрети, натюрморти та пейзажі. Новизною саме цієї виставки стали роботи у стилі графіки.

«Виставка картин — це як оголити душу. Це висловлення думки, тільки візуально. Писати полотна надихають діти. Завдячую у розвитку улюбленої справи підтримці чоловіка Ігоря. Тож чи не найпоцінованішими моїми роботами для нашої сім’ї є «За Уолтом Дісней» та «Одне ціле», — каже Ліна Оніщук. — Вдома немає окремо відведеної студії для творчого процесу, тому доводиться працювати повсюди».

Наразі мисткиня є вчителем образотворчого мистецтва у селі Машів. Художню освіту здобула у Кельменці (Чернівецька область). А ще за плечима і Кременецький педагогічний інститут. Майстерність та досвід переймала також у відомої місцевої художниці Наталії Блонської. А зараз і сама має домашню студію «МАЛЮРАВЛИК». Багато авторських картин подаровано, знаходяться охочі і придбати їх.

Пригадує, що в родині були люди, які мали хист до малювання. Але впевнена, що достатньо 1% таланту, а все решта – 99% праці. Поділилась з відвідувачами виставки й секретом: серед творчих захоплень є і перші спроби пера.

Між іншим, оглянути експозицію й навіть придбати роботи 32-річної майстрині пензлика можна щодня, окрім вихідних, у Любомльському музеї.

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 604 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.8/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]