Головна » Любомльський краєзнавчий музей
Працівники райдержадміністрації відвідали Любомльський краєзнавчий музей.
   Днями працівники Любомльської районної державної адміністрації відвідали Любомльський краєзнавчий музей. Зустрічав гостей його директор Олександр Остапюк, син засновника музею Дмитра Остапюка.
У Любомльського краєзнавчого музею відкрито персональну виставку художника Панаса Сушика, жителя смт. Головно.
   У залі Любомльського краєзнавчого музею 11 лютого 2013 року відкрито персональну виставку картин місцевого талановитого художника Панаса Антоновича Сушика – «Мелодія барв оживає, мов пісня…».
   9 січня на базі районної гімназії відбувся районний семінар керівників шкільних музеїв. З інформацією про виконання Програми національно-патріотичного виховання шляхом активізації музейної справи виступила методист РМК Трач Валентина. Були надані методичні рекомендації щодо планування роботи шкільних музеїв на друге півріччя та ведення документації.
У Любомльському краєзнавчому музеї відкрито виставку „Трагедія Голокосту на Любомльщині”.
   25 грудня у Любомльському краєзнавчому музеї відкрито виставку „Трагедія Голокосту на Любомльщині (70-річчя масового розстрілу євреїв)”. Основна мета експозиції – розповісти про українців, мешканців Любомльщини, які в період війни ціною своїх життів рятували єврейські родини від фашистської катівні.
У Любомльському краєзнавчому музеї вручили ювілейні медалі „70 років Української Повстанської Армії”.
   25 листопада у приміщені Любомльського краєзнавчого музею відбулось урочисте нагородження медалями до 70-річчя утворення УПА.
У Любомльському краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставку „Незламність духу на шляху до волі (До 70-річчя створення УПА)”.
   У Любомльському краєзнавчому музеї підготовлено виставку „Незламність духу на шляху до волі (До 70-річчя створення УПА)”. Відкриття відбудеться 29 жовтня 2012 року Офіційною датою створення Української Повстанської Армії вважається 14 жовтня 1942 року. На виставці представлено цікавий інформативно-ілюстративний матеріал із фондів музею, що включає світлини, особисті речі вояків УПА, які народились на Любомльщині.
   У Любомльському краєзнавчому музеї діє виставка «ВЕЛИЧ АРХІТЕКТУРНОЇ ДРЕВНОСТІ (Костелу Св. Трійці у м. Любомль – 600)». Матеріали її експозиції представляють широкий діапазон історії існування костелу: від глибокої давнини до сучасності.
Археологічні знахідки з Шацького району тепер доступні для огляду в Любомльському краєзнавчому музеї.
   У Любомльському краєзнавчому музеї, в постійнодіючій експозиції залу археології, створено вітрину, присвячену новим дослідженням на території Шацького району. Усі матеріали були отримані під час робіт Шацької рятівної археологічної експедиції ДП «Волинські старожитності» протягом 2009-2012 р.р. і походять з пам’яток в Шацьку та сіл Світязь, Пулемець, Кошари, Пульмо.
Любомльський краєзнавчий музей відвідали архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій та митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.
   Любомльський краєзнавчий музей відвідали архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій та митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, які подарували богослужбові книги та оглянули експозицію.
Любомльський краєзнавчий музей взяв участь у святкуванні 725-річчя міста.
   Перша писемна згадка про місто датується 1287 роком, часом його заснування князем Володимиром Васильковичем. За свідченням літопису, це була улюблена резиденція князя, яку він укріпив, розбудував і оживив. Тут він перебував разом з князівською канцелярією, приймав послів, давав розпорядження, їздив на полювання в Любомльські пущі. В Любомлі князь любив відпочивати, та так, що, за словами літописців, «душа його раділа і в благості перебувала». Князь одного разу вигукнув: «любо мне здесь»,  звідки і пішла назва - Любомль («любо мне»).
8 травня 2012 року виповнюється 65 років від дня народження О. Д. Остапюка – історика, краєзнавця, директор Любомльського краєзнавчого музею



Музейні працівники Волині
щиро вітають
директора Любомльського краєзнавчого музею
Олександра Дмитровича Остапюка
У Любомльському краєзнавчому музеї відкрито виставку „Любомльщина – у трудових відзнаках і нагородах”.
3 травня 2012 року у Любомльському краєзнавчому музеї відкрито виставку «Любомльщина – у трудових відзнаках і нагородах», присвячена уродженцям та мешканцям Любомльського району, котрі були нагороджені високими нагородами СРСР та України. За період Радянського Союзу державними нагородами пошановано більше 900 жителів Любомльщини. 
Освітяни Волині ознайомилися з роботою музеїв та етнографічних кімнат у загальноосвітніх закладах Любомльського району.
У багатьох школах Любомльського району створені музеї, етнографічні кімнати, де зібрано чимало матеріалів про  минуле і сучасне поліського краю під час туристсько-краєзнавчих походів.  Саме на досвіді педагогів і школярів району був побудований  обласний семінар освітян, відповідальних за цю ділянку роботу. Вони ознайомилися з організацією туристсько-краєзнавчого виховання  в загальноосвітніх закладах цього поліського краю.
« 1 2 3 4 5 6