Головна » 2017 » December » 13 » Любомльський краєзнавчий музей матиме нового керівника
20:36
Любомльський краєзнавчий музей матиме нового керівника
Любомльський краєзнавчий музей матиме нового керівника

Нещодавно відбувся конкурс на посаду директора. Переміг у конкурсі на посаду директора Любомльського краєзнавчого музею старший науковий співробітник цього ж музею Юрій Фініковський. Його кандидатуру рекомендували директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк та дотеперішній директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк, – повідомила «Волинь-нова».

Юрій уже більше чотирьох років працює в музеї і має власні здобутки. Він постійний учасник семінарів музейних працівників Волині, круглих столів з питань музейної справи, наукових конференцій. У доробку має 22 наукові статті та 25 краєзнавчих статей у районній газеті «Наше життя».

Юрій Фініковський є активним у громадському житті, він депутат Любомльської районної ради. Завдяки в тому числі і його старанням виділено кошти для придбання технічного обладнання в музей: комп’ютера, кольорового принтера, фотоапарата, ноутбука, проектора та екрана. Окрім цього, Юрій ініціював виділення коштів на проведення міжнародної наукової конференції в Любомлі, археологічних розкопок, видавництво сувенірної та друкованої продукції музею.

Наразі він навчається в аспірантурі на кафедрі історії імені М.Ковальського Національного університету «Острозька академія». Тема майбутньої дисертації стосується історії Любомльщини, зокрема її відомого уродженця, дисидента Данила Шумука, фонд якого зберігається в музеї.

Як повідомив Юрій Фініковський, його кандидатуру ще затверджуватиме Любомльська районна рада, а до виконання обов6язків директора він приступить з 1 січня.

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 537 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.6/10
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]