Головна » 2019 » September » 5 » Фонди Любомльського музею поповнилися унікальним виданням
08:36
Фонди Любомльського музею поповнилися унікальним виданням
Фонди Любомльського музею поповнилися унікальним виданням

Йдеться про факсимільну копію «Переспоницького Євангелія», оригінал якої є визначною рукописною пам’яткою староукраїнської літературної мови й мистецтва. Поява точної копії такого унікального видання у Любомльському краєзнавчому музеї – результат плідної співпраці закладу з Фондом пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

4 вересня у Любомльському краєзнавчому музеї відбулася презентація факсимільного видання «Пересопницьке Євангеліє» за участі митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського, духівника Фонду пам’яті Блаженнішого митрополита Володимира Олександра (Драбинка).

Участь у заході взяло духовенство єпархії, місцева влада, керівники установ та організацій району, жителі та гості міста.

Відкривав та вів захід директор музею Юрій Фініковський. Митрополит Олександр (Драбинко) коротко розповів про Пересопницьке Євангеліє, а також про те, як виникла ідея виготовити факсимільні копії цієї святині.

На згадку гість залишив музею свої книги «Українська церква: шлях до автокефалії» та «Бути вдячним Богові».

Доповнив виступ владики Олександра єпископ Матфей, наголосивши на важливості примноження духовних цінностей.

Далі спілкування перейшло у формат запитань і відповідей на різні теми, що стосувалися і самої книги, і церковного життя в Україні загалом.

Наприкінці заходу директор музею Юрій Фініковський подарував гостям наукові збірники «Любомль та Любомльщина в українській та європейській історії». Опісля всі охочі мали нагоду переглянути унікальний подарунок та сфотографуватися з ним.

Фото інтернет-видання «Кордон»

Джерело: Любомльський краєзнавчий музей

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 391 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]