Головна » 2019 » July » 30 » У Любомльському музеї постійно доповнюють персональні фонди
11:30
У Любомльському музеї постійно доповнюють персональні фонди
У Любомльському музеї постійно доповнюють персональні фонди

Любомльський краєзнавчий музей активно працює над поповненням музейних колекцій. Так, нещодавно у музеї створено персональний фонд заслуженого артиста України, уродженця с.Красноволя Петра Савоша та суттєво доповнено фонд відомого українського мистецтвознавця, уродженця с.Вишнів Валерія Сахарука.

У фонд П. П. Савоша увійшли його фото, нагороди, особисті документи, які з люб'язністю артист презентував у збірку музею.

Натомість Валерій Сахарук доповнив свій персональний фонд афішами, буклетами, фото із виставок, мистецьких заходів, куратором яких він виступав сам.

Дирекція музею щиро дякує відомим землякам - уродженцям Любомльщини - за підтримку та щиро надіється на таку ж плідну співпрацю й надалі.

Довідково:

Петро Савош: Народився 3 липня 1954 року в селі Красноволя Любомльського району Волинської області. Навчався у Любомльській школі. У 1971 році вступив до Луцького культурно-освітнього училища на режисерський факультет. Молодий актор Петро Савош прийшов на роботу до Волинського академічного обласного театру ляльок у 1976 році. У 1982 році Петро Савош закінчив повний курс Рівненського державного Інституту культури за спеціальністю «Культурно-освітня робота». За три десятки років актор зіграв понад 60 ролей, досяг вершин акторської майстерності. З 2001 року Петро Савош працює завідувачем трупи Волинського академічного обласного театру ляльок. Петро Павлович – здібний організатор творчого процесу, бере участь у плануванні репертуару, контролює ведення репетицій та вистав. Своєю майстерністю щедро ділиться з молодими акторами театру та студентами Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського.

У 2007 році Петру Павловичу Савошу присвоєно звання заслуженого артиста України. За майстерність ляльковедення та створення високохудожніх сценічних образів волинський актор отримує високі нагороди і дипломи на всеукраїнських і європейських фестивалях.

Валерій Сахарук: Народився 24 січня 1960 року в с. Вишнів Любомльського району. Нині, він - відомий український мистецтвознавець, куратор виставок і мистецьких проектів, автор каталогів, альбомів та монографічних досліджень, присвячених українському мистецтву ХХ - ХХІ століть.

Закінчив Київський державний художній інститут (нині Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури). Навчався у Платона Білецького, Ганни Заварової, Вадима Клєваєва, Леоніда Владича. Живе і працює в Києві. Керівник та куратор галереї «Аліпій» (1993-1995, 2001-2003), координатор мистецьких програм Міжнародної агенції «Україна-Арт» (1999-2002), керівник арт-проектів Палацу мистецтв «Український дім» (2004-2005), науковий співробітник лабораторії культурних стратегій, ініціатив та технологій ІПСМ АМУ (з 2006).

Джерело: Любомльський краєзнавчий музей

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 309 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]