Головна » 2015 » February » 11 » У Любомльському музеї відбулася презентація туристичного путівника по місту
21:17
У Любомльському музеї відбулася презентація туристичного путівника по місту
У Любомльському музеї відбулася презентація туристичного путівника по місту

   11 лютого у Любомльському краєзнавчому музеї відбулась презентація видання «Любомль. Туристичний путівник», – повідомляє інтернет-видання «БУГ».

   На заході, де зібрались представники влади, педагоги, краєзнавці та небайдужі до розвитку рідного міста жителі, від упорядників путівника почули як і коли його народилась ідея видати та як втілювали її у реальність. Відрадно, що книжечка друкувалась у місцеві друкарні, яка на сьогодні має нове гарне поліграфічне устаткування, а отже нові можливості.

   Ініціаторами та авторами путівника є вчитель історії та керівник краєзнавчого гуртка ЗОШ №3 Ігор Красицький, директор музею Олександр Остапюк та методист відділу освіти з розвитку туризму Лариса Солом’янюк. Вони і розповіли, що задум створити подібне видання про древній Любомль виник давно, однак, через брак коштів, належну підтримку усе відкладався. Нині ж, тримаючи невеличку книжечку ошатну у руках, тішаться першою ластівкою, яка вийшла невеликим тиражем 200 примірників, за фінансової підтримки відділу освіти, начальника Василя Стрільчука. Над нею ще будуть працювати, доповнювати.

   До видання путівника долучились школярі, вихованці Ігоря Миколайовича, які кілька років тому розробили туристичний маршрут по місту Любомль.

   Путівник містить багато фотографій та довідкову інформацію, коротко описує історію Любомля, тут є зображення визначних пам’яток, історичних місць та описи подій, ілюстрації минулих років та як місто виглядає тепер, фото відомих уродженців міста, словом старались помістити все, чим славиться древнє місто Любомль.

   Враженнями про видання поділився директор музею Олександр Остапюк: «Зроблена велика робота. Як бачимо на фото, наше місто красиве, і хочеться його таким бачити завжди в реальності, чистим, гарним, споглядати ті споруди, які привертають увагу та мають свою історію, їх треба зберегти. На превеликий жаль нам з кінотеатром це не вдалося. І, на жаль, ми не бачимо сьогодні на заході представників бізнесу, хоча бізнес теж мусить мати свою культуру, просимо тих, хто має готелі, щоб підтримали усі фінансово повторне видання путівника для туристів, які, завітавши до міста, будуть мати приємні враження та спогади і хотітимуть сюди повертатися».

   На закінчення слово взяв директор Любомльської друкарні Володимир Соломянюк, який поінформував про укладений ним довідник «Орденоносці та знані люди Любомльщини», які жили і працювали в різних галузях народного господарства району від 40-х років минулого століття до нинішніх днів.

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 958 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]