Головна » 2015 » Лютий » 05

   У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відбулося відкриття виставки, присвяченої Волині у Першій світовій війні. Одна із частин виставки присвячена чеським легіонам, котрі брали участь у війні і були вихідцями з Волині.

   Уродженець Уховецька Андроник Лазарчук – талановитий художник, громадський діяч, педагог, тому саме в одному із залів історичного музею загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с. Уховецька у 2014 році з ініціативи вчителя образотворчого мистецтва Руслани Семотюк та за дружньої підтримки усього шкільного колективу протягом 2013-2014 навчального року вдалося створити нову експозицію "Сторінками життя і творчості Андроника Лазарчука".

   Колектив Національного історико-культурного заповідника „Чигирин” звертається з проханням до всіх небайдужих долучитися до збору коштів для проведення хіміотерапії завідувачу відділу охорони пам’яток заповідника Терновському Віктору Івановичу.

   Олександр Нікітчук із Брониці Камінь-Каширського району не просто колекціонує старожитності, а щоб їх змогли побачити люди, збудував із дерев'яних брусів окреме приміщення, де обладнав музей.