Головна » 2015 » Лютий » 16

   У Рожищенському народному історико-краєзнавчому музеї за участю учасників бойових дій на території інших держав, членів сімей загиблих та представників районної влади було проведено районний вечір пам’яті «Афганістан – біль у моїй душі» та звітно-виборну конференцію районної Спілки ветеранів Афганістану.

   Обірвалася земна дорога майстра вишивки Юрія Емануїловича Савки. Колектив Волинського краєзнавчого музею щиро сумує з приводу цієї гіркої, непоправна втрата для Волині та її культури. Пішов з життя знаний в області та далеко за її межами майстер вишивки, який започаткував волинську школу вишиваного портрета, багато років плідно співпрацював з обласним краєзнавчим музеєм, проводив велику роботу з популяризації українського вишиваного мистецтва, історичних особистостей волинського краю та України.

Душа у Вічність відійшла, всі смертні ми, ну що ж зробити…

Була людина – вже й нема, та в пам'яті він буде жити…

   Музейні працівники Волині з глибоким сумом сприйняли звістку про загибель Петра Михайловича Заклекти – ветерана музейної справи Волині, музейника та краєзнавця, дослідника історії Володимир-Волинського краю.