Головна » 2015 » May » 20 » Все життя з Україною в серці
13:37
Все життя з Україною в серці
Все життя з Україною в серці

   20 травня 2015 року в Любомльському краєзнавчому музеї відбулася зустріч з ветеранами УПА Анатолієм Дроздовичем та Миколою Гілітухою з міста Любомля, Володимиром Мельничуком з с.Руда.

   Участь в заході взяв голова районної ради Микола Сушик. Зустріч пройшла у невимушеній теплій атмосфері за чашкою чаю, де ветерани поринули у спогади про події 70-річної давнини, розповіли про свої непрості бойові та каторжанські будні, коли вони ще зовсім юними стали на шлях боротьби за справжню незалежність України і пронесли цю ідею через увесь життєвий шлях аби майбутнє покоління могло жити вільно на своїй рідній землі.

   З хвилюваннями ветерани говорили про сьогоднішню «неоголошену війну» яка ведеться проти України російським агресором.

   Захоплюючими були розповіді Анатолія Дроздовича, який був не лише учасник бойових дій у складі упівської сотні „Чумака”, а й один із організаторів „Норильського повстання”. Попри 93-річний вік, у ветерана – добра пам’ять, яка зберігає для майбутніх поколінь багато подробиць, прізвищ і псевдо.

   До речі 8 травня 2015 року Анатолій Дроздович в числі волинської делегації побував у Києві на урочистому засіданні Верховної Ради України з нагоди Дня пам’яті та примирення та в Інституті національної пам’яті, де Президент України Петро Порошенко провів зустріч ветеранами національно-визвольних змагань.

Джерело: Любомльська райдержадміністрація

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 963 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]