Головна » 2014 » July » 17 » Лісові дива у Любомльському музеї (ФОТО, ВІДЕО).
19:25
Лісові дива у Любомльському музеї (ФОТО, ВІДЕО).
Лісові дива у Любомльському музеї (ФОТО, ВІДЕО).

   Кожен із нас бував у лісі й помічав чудернацьке переплетіння гілок, стовбурів різних дерев, дивної форми коріння сосни, яке визирало з-під землі, сучок, що нагадував обриси казкового героя. Помилувавшись мить, проходимо мимо.

   А ось для жителя Любомля Володимира Філіпчука — це матеріал для втілення своїх фантазій, реалізації творчої уяви. З-під його вмілих рук виходять цікаві дерев’яні скульптури: птахи, звірі, інші мешканці лісу, комічні герої наших днів, українського народного фольклору. Їх уже назбиралося до сотні.

   Минулого четверга в Любомльському краєзнавчому музеї відкрилася персональна виставка умільця „Знайомі незнайомці волинських лісів”. Голова районної ради Микола Сушик, начальник управління юстиції Віктор Фельмецгер, науковий працівник та директор музею Юлія Демедюк і Олександр Остап’юк та інші гості говорили про непересічний талант Володимира Йосиповича, відзначали його нестандартне мислення, яскраву й гнучку уяву, бажали нових успіхів у творчості.

   Автор працює в місцевій райгазеті «Наше життя», захоплюється і малюванням, видав три власні книги віршів й оповідань про заробітчан. Сам пізнав того хліба, працюючи у Білорусі й Росії. У 2009, 2011 роках виставки його робіт експонувалися у Волинському краєзнавчому музеї та в облуправлінні лісового і мисливського господарства.

Джерело: Волинь-нова

Фото: Любомльська районна газета „Наше життя”

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 1038 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]