Головна » 2014 » November » 21 » У Любомльському музеї відкрилась виставка „Святе материнство”.
14:15
У Любомльському музеї відкрилась виставка „Святе материнство”.
У Любомльському музеї відкрилась виставка „Святе материнство”.

   У виставковому залі Любомльського краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки під назвою «Святе материнство» ІV міжнародного пленеру майстрів іконопису, який проходив з 14 по 25 липня 2014 року у Центрі інтеграції в селі Замлиння Любомльського району.

   Протягом двох тижнів живописної праці майже 30 митців з Польщі та України втілювали власноруч на іконах своє бачення божественного начала та людської сутності. Неповторні та автентичні ікони написані талановитими художниками на полотні , на склі,на корі і навіть виготовлені на стовбурах дерев . Зображення лику Пресвятої Богородиці на іконах митців є тою вічною і значущою роллю Богоматері як посередниці між людством і Богом. Особливістю цього заходу стало те ,що він присвячений людям ,які захищають нині свою Батьківщину. Подякувати організаторам виставки та пленеру та взяти участь у її відкритті прибули голова районної ради Микола Сушик, начальник відділу освіти райдержадміністрації Василь Стрільчук, начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Володимир Дячук.

   З теплими словами привітань до учасників виставки звернулись консул Республіки Польщі Кшиштоф Савіцький, директор Центру інтеграції в селі Замлиння отець Ян Бурас та голова Волинської спілки художників Володимир Марчук. Експозиція ікон у музеї має на меті спонукати кожного з нас поглянутм на Всесвіт зовнішній і свій внутрішній світ іншими зором. Аби незрима благодать ікон торкнулася кожного серця, відкритого світлу і доброті.

Джерело: Любомльська райдержадміністрація

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 862 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]