Головна » 2013 » Травень » 17 » Презентували книгу директора Любомльського краєзнавчого музею Олександра Остапюка.
11:50
Презентували книгу директора Любомльського краєзнавчого музею Олександра Остапюка.
Презентували книгу директора Любомльського краєзнавчого музею Олександра Остапюка.
У Любомльському краєзнавчому музеї відбулася презентація книги Олександра Остапюка „З історії римо-католицьких парафій та польських общин Любомльщини на Волині”. Нове видання – це 23 історико-краєзнавчі нариси про події, що відбулися у цьому краї з п’ятнадцятого століття. У центрі окремих розповідей – видатні історичні постаті, які народилися у Любомлі, Ковелі, Голобах, Луцьку.
У першому розділі йдеться про парафії, костьоли, монастирі і настоятелів католицьких храмів. На продовження автор розповідає про формування польської громади на території краю і важливі події з життя Любомля. Це – надання йому Владиславом Ягайлом у 1412 році королівських привілеїв і магдебурзького права – 1514-го року. Окрім того, у книзі є нариси, пов’язані з подіями Другої світової війни, з українсько-польським протистоянням.
Олександр Остапюк – автор більше 70-ти наукових праць і численних газетних публікацій з історії та культури Волині. Він — почесний краєзнавець України, член Національної спілки краєзнавців. Його нова книга побачила світ завдяки фінансовій підтримці Генерального консульства Польщі в Луцьку.
 
Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 1033 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]