Головна » 2013 » May » 18
    Художній музей – відділ Волинського краєзнавчого музею, четвертий раз поспіль взяв участь у Міжнародній акції „Ніч музеїв”. Цьогорічне дійство розпочалося 18 травня, в суботу, о 20.00 годині і пройшло під гаслом „Ніч на варті з Великими”. Упродовж акції учасники шанобливо згадували імена достойників – волинян та лучан, які прислужилися нашій Ненці Вітчизні своїми благими діяннями.
   В аптеці-музеї міста Луцька влаштували шоу: спочатку продемонстрували цікаві хімічні реакції, потім провели екскурсію з дегустацією води, приготовленою за давнім рецептом, а потім ще й влаштували вогняне шоу.
   Показові рицарські бої у рамках проведення Дня відкритих дверей у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відбулися 18 травня.
   18 травня в Горохівському та Берестечківському історичних музеях проходять Дні «відкритих дверей», присвячені Міжнародному дню музеїв.
   18 травня у літературно-меморіальному музеї Лесі Українки вчетверте гостював внучатий племінник Лесі Українки, онук Оксани Косач-Шимановської Роберто Гааб з донькою Едою, яка у Колодяжному вже вдруге, сином Гуго, який перший раз побачив землю на якій народилася його прабабуся Оксана, нареченою сина Мартою Гарсія.
   Акція «Ніч у музеї» в рамках Міжнародного дня музеїв у Луцьку проводиться не вперше. А от у наймолодшому і єдиному такого типу музеї в Україні – Музеї історії Луцького братства – була дебютом. З нового року він почав діяти як відділ Волинського краєзнавчого музею.
   З нагоди Міжнародного дня музеїв, 18 травня Волинський краєзнавчий музей та Державне підприємство „Волинські старожитності” в приміщенні Музею історії Луцького братства розгорнули експозицію виставки „Загадки старого Луцька” з матеріалів за результатами археологічних досліджень історичного луцького середмістя по вул. Кафедральній 13.
   18 травня 2013 року в літературно-меморіальному музеї Лесі Українки с.Колодяжне відбулося секційне засідання Міжнародної наукової конференції „Леся Українка і національна література”, яка проходила 17 травня у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.
Шановні працівники музеїв Волині!  
   Сердечно вітаю з нагоди професійного свята – Міжнародного дня музеїв!
    Ви займаєтеся дуже важливою для суспільства, відповідальною та благородною справою. Саме музеї як культурно-освітні, науково-дослідні заклади, призначені для вивчення, збереження та використання пам'яток природи, матеріальної і духовної культури, прилучення громадян до надбань національної і світової історико-культурної спадщини, є для сучасників не лише зримим документальним свідченням відбутих часів, хранителями цього досвіду, а й виступають своєрідними путівниками цивілізаційного досвіду, відіграють роль духовних орієнтирів.