Головна » 2013 » Травень » 18 » У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки проведено секційне засідання Міжнародної наукової конференції.
14:03
У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки проведено секційне засідання Міжнародної наукової конференції.
У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки проведено секційне засідання Міжнародної наукової конференції.
18 травня 2013 року в літературно-меморіальному музеї Лесі Українки с.Колодяжне відбулося секційне засідання Міжнародної наукової конференції „Леся Українка і національна література”, яка проходила 17 травня у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. Участь у ній узяли вчені з Луцька, Києва, Львова, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Житомира, Рівного, Полтави, а також Польщі та США.
На садибі біля пам’ятника письменниці гостей зустріли завідувач музею Віра Комзюк, заступник голови райдержадміністрації А.Д.Мигуля та заступник голови районної ради Г.С.Коляда. 
В актовому залі музею засідання секції розпочав директор Інституту літератури імені Т.Г.Шевченка НАН України, директор Науково-дослідного інституту Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Микола Жулинський. Головний хранитель фондів Волинського краєзнавчого музею Наталія Пушкар в свою чергу привітала колектив літературно-меморіального музею Лесі Українки з професійним святом Міжнародного дня музеїв, вручивши почесні грамоти і подяки.
Участь у засіданні взяв внучатий племінник Лесі Українки Роберто Гааб, онук Оксани Косач-Шимановської, який відвідав музей з донькою Еддою, сином Гуго та його нареченою Мартою Гарсія. Пан Роберто висловив свої міркування відносно перепоховання сестер Лесі Українки – Оксани та Ольги, з Праги та Аугсбургу в Колодяжненську землю.
З доповідями на теми „Художні прийоми моделювання візіонерського досвіду у ліриці Лесі Українки та Івана Франка” виступила кандидат філологічних наук, доцент, докторант кафедри українського літературознавства та компаративістки Житомирського державного університету імені І.Франка Галина Левченко, „O estetycznych paralelach: Lessia Ukrainka – Gabriela Zapolska” – кандидат гуманітарних наук, ад’юнк Бялостоцького університету (Польща) Янінка Анна, а також виступали декан Інституту філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Юрій Громик, письменник, громадський і культурний діяч, Герой України Іван Драч.
Для учасників секційного засідання Вірою Комзюк було проведено екскурсію по експозиціях музею.






Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 987 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]