Головна » 2013 » Травень » 18 » У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки гостював внучатий племінник Лесі Українки Роберто Гааб.
15:03
У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки гостював внучатий племінник Лесі Українки Роберто Гааб.
У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки гостював внучатий племінник Лесі Українки Роберто Гааб.
18 травня у літературно-меморіальному музеї Лесі Українки вчетверте гостював внучатий племінник Лесі Українки, онук Оксани Косач-Шимановської Роберто Гааб з донькою Едою, яка у Колодяжному вже вдруге, сином Гуго, який перший раз побачив землю на якій народилася його прабабуся Оксана, нареченою сина Мартою Гарсія.
З непідробним зацікавленням Роберто і молоді люди оглядали меморіальну частину музею, хотіли знати всі подробиці життя Косачів в Колодяжному, з насолодою вдихали напоєне пахощами бузку, свіжоскошеної трави повітря, вслухалися в щебет птахів, які у той суботній день створили справжню симфонію, дивуючи і чаруючи учасників Міжнародної наукової конференції „Леся Українка і національна література”, організованої Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки, на запрошення якої й приїхали нащадки Косачів – Драгоманових – Шимановських.
Приємно було відчути, що пан Роберто набагато більше, ніж у минулі приїзди, знає історію родини, співставляє факти і дати, а на пропозицію „пожити у Колодяжному з тиждень” відповів, що варто подумати. Гості оглянули літературний музей, фотовиставку про минулі приїзди Роберто Гааба до Колодяжного.





Пан Роберто виступив на секційному засіданні в актовому залі музею, виказав свої міркування відносно перепоховання сестер Лесі Українки – Оксани та Ольги, з Праги та Аугсбургу в Колодяжненську землю. Швейцарці з українським корінням залишили свої записи в книзі вражень, пообіцяли приїжджати, по-українськи розцілувалися з працівниками музею та повезли з собою по букетику конвалії з прабабусиного квітника.




Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 1025 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]