Головна » 2018 » September » 26 » Популяризуємо історію Любомльщини разом!
14:22
Популяризуємо історію Любомльщини разом!
Популяризуємо історію Любомльщини разом!

З ініціативи Любомльського краєзнавчого музею вийшли друком два поштових конверти:

1. Художній поштовий конверт «100 років від часу випуску Любомльської серії поштових марок. 1918-2018 рр.». Зображено в центрі Велику єврейську синагогу в м. Любомль (1510-1947), поруч з нею по периметру – серія з 5 поштових марок із зображенням найцікавіших архітектурних споруд міста Любомля, випущена 1918 року на замовлення австрійського уряду в Празькому мистецько-видавничому підприємстві «Уніон» для поштового вжитку цивільного населення Любомльської округи. Дизайнер М. Волошин. Тираж обмежений.

2. Художній поштовий конверт «150 років від часу побудови Хресто-Воздвиженської церкви с. Нудиже Любомльського району. 1868-2018». Зображено сучасне фото храму с. Нудиже. Поруч – зображення ікони «Воздвиження Чесного Хреста» 1660 року, взятої з іконостасу церкви с.Нудиже в 1910 році експедицією Д.Щербаківського. Сьогодні зберігається у зібранні Національного художнього музею України (м. Київ). Дизайнер М.Волошин. Тираж обмежений.

Зауважимо, що це не перші видання поштових конвертів, які випущені з ініціативи музею. Надіємось вони будуть цікавими для шанувальників історії рідного краю, краєзнавців, колекціонерів.

Джерело: Любомльський краєзнавчий музей

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 468 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.3/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]