Головна » 2018 » August » 18 » У Любомльському краєзнавчому музеї приймали гостей з Англії та Канади
11:00
У Любомльському краєзнавчому музеї приймали гостей з Англії та Канади
У Любомльському краєзнавчому музеї приймали гостей з Англії та Канади

Нещодавно вони відвідали малу батьківщину своїх предків. Про це йдеться на сторінці Любомльського краєзнавчого музею у Facebook.

Пан Девід Кастов – юрист за професією, проживає нині в Лондоні. 6-10 серпня 2018 року він був учасником Міжнародної конференції з єврейської генеології у Варшаві. Нещодавно разом зі своїми друзями із Англії пан Девід завітав до Любомля. Під час візиту, в розмові з ним дізнались, що далекі родичі гостя, представники єврейської громади, вихідці з Любомля, які покинули наш край на початку ХХ ст. У ході зустрічі відвідувачі оглянули експозиції музею, ознайомились із фондами установи, які стосуються історії єврейської общини Любомльщини.

Олександр Остапюк (у центрі) з гостями з Англії

Разом з тим для делегації провели екскурсію містом, показали пам'ятні місця єврейської минувшини Любомля – кладовища, колишні житлові квартали, території гетто, місце розташування Великої синагоги, територію та місце розстрілу єврейської общини нацистами у жовтні 1942 року.

Гостями з Канади були пан Пітер Шізгал – відомий нейробіолог, професор кафедри психології Університету Конкордія в Монреалі (Канада) та пані Естер Енкін - знаний журналіст в Торонто. У розмові із гостями, нащадками єврейської общини, дізнались, що їхня родина – вихідці з Любомля та містечка Опалин (нині – село Вишнівка Любомльського району), які проживали тут в міжвоєнний період.

У ході зустрічі відвідувачі ознайомились з історією єврейської общини м. Любомль та експозицією музею. Окремо, для делегації була проведена екскурсія по місту, оглянуто місця, де раніше розміщувались єврейські житлові квартали, Велика єврейська синагога, кладовища. Також, гості побували на місці розстрілу місцевого єврейського населення в жовтні 1942 року між містом Любомль та селом Бірки. Потім делегація відвідала село Вишнівку, де ознайомилась із пам'ятними місцями єврейської історії.

Олександр Остапюк, Юрій Фініковський з гостями з Канади

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 557 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]