Головна » 2018 » May » 4 » Семінар керівників шкільних музеїв Любомльщини
11:01
Семінар керівників шкільних музеїв Любомльщини
Семінар керівників шкільних музеїв Любомльщини

Нещодавно на базі Городненської ЗОШ І-ІІ ст. відбувся семінар керівників шкільних музеїв Любомльщини.

Про розвиток шкільного музейництва в Любомльському районі, його перспективи та проблеми розповіла методист РМК відділу освіти Любомльської РДА Трач Валентина.

Остапюк Олександр, старший науковий співробітник Любомльського краєзнавчого музею, ознайомив розповів присутніх з діяльністю музеїв в районі, їх роллю в охороні культурної спадщини краю.

Керівник зразкового музею Прикордонної слави Гущанського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ» Середа Ніна презентувала власний досвід підготовки екскурсоводів шкільних музеїв, розповіла про успіхи учениці 8-го класу Світюк Тетяни, яка стала учасницею ІІ-го туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів «Край, в якому я живу», що проходив в м.Чернігів і виборола ІІІ-є місце.

Своїми напрацюваннями з організації історико-краєзнавчої та дослідницької роботи поділився Загура Василь, вчитель історії, керівник музею історії села Городно. Наприкінці семінару він також ознайомив керівників музею з пам’ятками історії та архітектури с. Городно. Учасники семінару побували у місцевій церкві Св. Луки, відвідали Олександро-Невський ставропігійний жіночий монастир, побували біля пам’ятного знаку побудованого в честь подій французько-російської війни 1812 р., тощо.

Проведення семінару давно стало доброю традицією на теренах Любомльщини, що в першу чергу сприяє обміну досвідом, інформацією між музейниками та краєзнавцями району.

Джерело: Любомльський краєзнавчий музей

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 453 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]