Головна » 2018 » October » 13 » У Любомльському музеї зустрілися з відомим кінорежисером (ФОТО, ВІДЕО)
14:43
У Любомльському музеї зустрілися з відомим кінорежисером (ФОТО, ВІДЕО)
У Любомльському музеї зустрілися з відомим кінорежисером (ФОТО, ВІДЕО)

12 жовтня в Любомльському краєзнавчому музеї відбулася зустріч із відомим українським кінорежисером-документалістом, лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка, лауреатом премії Василя Стуса Михайлом Ткачуком. Ініціатором та співорганізатором заходу виступило Міжнародне громадське об'єднання «Волинське братство».

Розпочав та вів захід директор музею Юрій Фініковський.

Із вітальним словом до гостей зустрічі звернулась член МГО «Волинське братство», уродженка с. Вишнів Галина Бідношей. Вона також розповіла про культурно-просвітницьку діяльність організації в поточному році. Подякою братства за фінансову допомогу та підтримку було нагороджено депутата Любомльської районної ради Віталія Данилюка.

Після цього про свій життєвий та творчий шлях розповів гість заходу Михайло Ткачук. Під час виступу він також відповідав на запитання присутніх, ознайомив їх із окремими моментами роботи над документальними стрічками «Лучеськ Великий на Стиру», «Пані сенаторка», «Загадка Норильського повстання» та ін.

В ході зустрічі учасникам були представлені історичні документальні фільми «Щаслива Настуня» (стрічка із циклу «Загадка Норильського повстання») та «Пані сенаторка (про члена Сенату ІІ Речі Посполитої О.Левчанівську).

Участь в заході взяли: голова Любомльської РДА Олександр Устименко, заступник голови Любомльської райради Ганна Сачук,учасники національно-визвольного руху в роки Другої світової війни, учасники Норильського повстання, політв'язні Анатолій Дроздович (м. Любомль) і Сергій Піддубенець ( с. Полапи) працівники Любомльської ОТГ, учні гімназії імені Наталії Ужвій та школи №2 м. Любомль, представники ЗМІ, бібліотеки, краєзнавці,жителі та гості міста.

По закінченні заходу гостям були вручені видання та сувенірна продукція Любомльського краєзнавчого музею. Окремо для них було проведено екскурсію по м. Любомль. Дирекцією музею обговорено питання подальшої співпраці з МГО «Волинське братство».

Джерело: Любомльський краєзнавчий музей

Відео ТРК Аверс:

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 548 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.5/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]