Головна » 2018 » January » 19 » У Любомльському краєзнавчому музеї провели захід «Народні звичаї на Йордана»
15:26
У Любомльському краєзнавчому музеї провели захід «Народні звичаї на Йордана»
У Любомльському краєзнавчому музеї провели захід «Народні звичаї на Йордана»

Напередодні Водохреща, ближче до вечора 18 січня, до Любомльського краєзнавчого музею завітали учні 5-7 класів місцевої ЗОШ №2, які відвідують туристично-краєзнавчий гурток під керівництвом Лариси Солом’янюк.

Разом зі своєю наставницею гуртківці, окрім огляду музейної експозиції, послухали розповідь про давні традиції українців під час проведення музейного заходу «Народні звичаї на Йордана», що був організований із пізнавально-дидактичною метою. Діти активно відповідали на питання про зимові свята, запитували про те, що особливо схвилювало їхню уяву, жваво обговорювали нові, досі невідомі їм факти, пов’язані зі святкуванням другого Святого вечора та Водохреща. А також пограли в цікаву гру «Знайди половинку прикмети», відшукуючи і правильно виставляючи картки із роз’єднаними початком і закінченням народної прикмети, що стосуються прогнозів погоди та врожаю в наступному році.

На завершення, залишивши вдячні записи у книзі відгуків за гарно та змістовно проведений час, гуртківці, побажавши один одному смачної вечері, розійшлися по домівках.

Народознавчо-тематичний захід у Любомльському музеї організували у творчому тандемі науковий працівник музею Юлія Хвас та керівник туристично-краєзнавчого гуртка ЗОШ №2 Лариса Солом’янюк.

Джерело: Любомльський краєзнавчий музей

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 539 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]