Головна » 2018 » February » 17 » «Музейні діалоги» розпочалися у Любомльському музеї
15:48
«Музейні діалоги» розпочалися у Любомльському музеї
«Музейні діалоги» розпочалися у Любомльському музеї

16 лютого у Любомльському краєзнавчому музеї стартував проект «Музейні діалоги» – цикл зустрічей з відомими уродженцями та жителями нашого краю. Метою таких заходів буде популяризація історії Любомльщини, знайомство громадськості з видатними земляками, можливість спілкування з цікавими особистостями, формування та наповнення новими матеріалами музейних фондів та збірок тощо.

Першим гостем проекту був Олександр Згоранець – український журналіст, головний редактор газети «Волинь-нова» (м. Луцьк), громадський діяч.

Відкривав і вів захід директор музею Юрій Фініковський. У своєму виступі він розповів про саму ідею проекту, його мету та завдання, а також представив присутнім першого гостя «Музейних діалогів» – головного редактора газети «Волинь-нова» Олександра Згоранця.

Із вітальним словом до відомого уродженця Любомльщини звернулись також голова Любомльської районної ради Микола Сушик, голова Любомльської ОТГ Роман Ющук. Представники влади відзначили гостя грамотами і подарунками та висловили надію на подальшу співпрацю.

Цікавим був виступ багаторічного директора Любомльського краєзнавчого музею, нині старшого наукового співробітника Олександра Остапюка. У вітальному адресі він розповів присутнім про співпрацю з редакцією газети «Волинь», спільні проекти.

Опісля Олександр Згоранець розповів учасникам зустрічі про свій життєвий і творчий шлях, відповів на численні запитання, які стосувалися журналістської роботи, головних подій суспільно-політичного життя району, області, держави.

На пам’ять про зустріч він передав для музею книгу Андрія Бондарчука «Україна. Голодомор 1946-1947 років. Непокараний злочин, забуте добро», редакційний збірник «Герої-2014», випускову та сувенірну продукцію газети «Волинь-нова», інші подарунки.

Для довідки:
Олександр Згоранець народився 19 жовтня 1974 року в с. Крушинець Любомльського району. В 1993 році закінчив Володимир-Волинське педучилище імені А.Кримського. У 1993–1994 рр. – вчитель української мови та літератури в Крушинецькій ЗОШ. В 1998 році закінчив факультет україністики Волинського державного університету імені Лесі Українки. В 1995–1997 рр. працював редактором відділу телекомпанії «Аверс». У 1997–1999 рр. – редактор відділу газети «Сім’я і дім», а з грудня 1999 року – на посаді спеціального кореспондента газети «Волинь». Згодом працював на посаді відповідального секретаря газети «Волинь». З 2012 року – головний редактор газети «Волинь-нова». З 2016 року, у зв’язку із роздержавленням ЗМІ, обраний директором ТзОВ «Газета «Волинь».

Джерело: Любомльський краєзнавчий музей

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 688 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]