Головна » 2018 » March » 15 » У Любомльському музеї вшанували добровольців
13:54
У Любомльському музеї вшанували добровольців
У Любомльському музеї вшанували добровольців

14 березня наша країна відзначає День українського добровольця. Саме цього дня чотири роки тому на полігоні в Нових Петрівцях вже понад півтисячі бійців самооборони Майдану (Народного Віче) почали підготовку до участі в боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність України.

Аби віддати шану мужності та героїзму захисників України, в Любомльському краєзнавчому музеї відбувся святковий захід на який прийшли учасники АТО, представники влади, учнівська молодь, – повідомив «КОРДОН».

https://kordon.in.ua/wp-content/uploads/2018/03/IMG_9938-737x492.jpg

На початку зібрання про історію добровольчого руху на Волині та Любомльщині розповів директор музею Юрій Фініковський.

Саме завдяки добровольцям — їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

Загалом у конфлікті на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур. День українського добровольця — це і нагадування всім нам, що одного разу, ставши на захист Батьківщини, ми до кінця нашого життя залишаємось її добровольцями. Вояками доброї волі. І нашим святим обов’язком залишається боротьба за справжню Державу без псевдоеліт, корупції та політичного лихварства. Ставши на захист України, ми вже не мамо права відступати.

Про це у своїх виступах говорили: перший заступник голови РДА Олександр Герасимчук, заступник голови райради Ганна Сачук, помічник народного депутата Ігоря Гузя Ігор Торба, військовий комісар Роман Гузь, голова Волинського обласного комбатантського об’єднання «Легіон Свободи», учасник АТО Сергій Духницький.

Відбулося й нагородження. Зокрема, представники районної влади вручили подяки і подарунки учасникам бойових дій на Сході України Олександру Скаршевському і Сергію Духницькому; Ігор Торба — подяки від народного депутата бійцям Миколі Біднюку та Андрію Смутному.

У свою чергу за активну співпрацю з Любомльським краєзнавчим музеєм директор цього закладу Юрій Фініковський вручив подяку і подарунок учаснику АТО Андрію Федюшину.

На завершення учасники зібрання переглянули художній фільм «Кіборги. Герої не вмирають».

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 535 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]