Головна » 2018 » August » 22 » Відкриваємо Любомль для світу
20:53
Відкриваємо Любомль для світу
Відкриваємо Любомль для світу

Протягом багатьох років до древнього княжого міста приїжджають іноземні гості. Вони знайомляться з історією, культурою, звичаями та традиціями нашого краю. Хтось просто подорожує міськими вуличками, відшукуючи знайомі будівлі, а хтось шукає сліди своєї родини. Провідну роль в цьому займає Любомльський краєзнавчий музей як науково-дослідна та презентаційно-туристична установа, – пише Любомльська районна газета «Наше життя».

Так, за словами директора музею Юрія Фініковського цьогоріч з візитом в місті уже побували гості з Аргентини, Бельгії, Німеччини, Канади, Англії, Ізраїлю, Польщі тощо. В основному, це нащадки жителів нашого краю, які емігрували за кордон в першій половині ХХ ст., або ж уродженці Любомльщини, які сьогодні проживають за межами України.

Олександр Остапюк (у центрі) з гостями з Англії

Юрій Фініковський, Олександр Остапюк з гостями з Аргентини

Олександр Остапюк, Юрій Фініковський з гостями з Канади

Завітавши до музею, вони з цікавістю оглядають експозиції, виставки, знайомляться із пам’ятками архітектури та історією нашого краю. Також кожен хоче дізнатися про видатних земляків, поділитися розповідями про них, поповнити музейні колекції.

«Очевидно, це гарний приклад, як потрібно шанувати історію свого народу. Долаючи тисячі кілометрів, наші гості їдуть на малу батьківщину, щоб поклонитись тут рідній землі, вшанувати пам'ять своїх предків. Водночас, ми прагнемо показати усі туристичні можливості міста та району, зацікавити відвідувача, викликати у нього бажання приїхати сюди ще» – говорить директор музею.

Цікаво, що багато хто із іноземних гостей висловлював думку щодо проведення в Любомлі Міжнародної зустрічі поколінь вихідців з нашого міста, котрі проживають у різних куточках світу. Не проти такого заходу і багато наших земляків. Отже в майбутньому ми можемо мати ще одну гарну нагоду гідно представити наше місто на міжнародній арені.

Категорія: Любомльський краєзнавчий музей | Переглядів: 717 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]