Головна » Волинський краєзнавчий музей

До Міжнародного дня музеїв Волинський краєзнавчий музей пропонує серію театрально-музейних зустрічей на виставці «Театр і Майстер»


 
Міжнародний день музеїв – 2018
 
Волинський краєзнавчий музей
запрошує на святкові заходи

 

Дні науки у Волинському краєзнавчому музеї

8 травня у Волинському краєзнавчому музеї відбулася історична година «Про минуле серце пам’ять зберігає», приурочена Дню пам’яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, та майстер-клас з виготовлення червоної квітки маку, символу пам’яті.

Про це детально – у «Темі дня» телеканалу «Нова Волинь» обговорювали із Леся Бондарук, кандидатом історичних наук, представником Українського інституту Національної пам'яті в області та Богданом Зеком, кандидатом історичних наук, провідним науковим співробітником відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею

Завітайте до Волинського краєзнавчого музею будь-якого дня до 1-го червня (крім суботи і понеділка) і відразу в фойє на поштівках першої третини ХХ століття побачите...

Волинський краєзнавчий музей на виставці «Театр і Майстер» проводить серію музейно-театральних зустрічей, які знайомлять з життям театру і театралами. Нещодавно відбулася перша зустріч з Майстром – Богданою Бочкай – головним художником Волинського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.

«Князівський спадок Волині» – під такою назвою у Волинському краєзнавчому музеї 4 травня, за участі Рівненського обласного краєзнавчого музею та кафедри архітектури та середовищного дизайну Національного університету водного господарства та природокористування, відкрилася унікальна виставка середньовічних артефактів.

Волинський краєзнавчий музей 10 травня о 15.30 год. запрошує дітей зробити власноруч подарунок для матусі, а саме, з ниток і фетру виготовити картинку «Сонячні кульбабки».

8 травня об 11.30 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться історична година «Про минуле серце пам’ять зберігає», приурочена Дню пам’яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, та майстер-клас з виготовлення червоної квітки маку, символу пам’яті.

У рамках VIII Книжкового Арсеналу з 30 травня по 3 червня Український центр розвитку музейної справи разом з усіма охочими музеями України, буде знову мати спеціалізований стенд «Музейний простір», на якому кожен з близько сотні музеїв, що можуть похвалитися цікавими виданнями, зможе їх представити, а десятки тисяч відвідувачів Книжкового Арсеналу – їх не лише оглянути, а й придбати.

У п’ятницю, 4 травня, о 12 год. у Волинському краєзнавчому музеї, за участі Рівненського обласного краєзнавчого музею та кафедри архітектури та середовищного дизайну Національного університету водного господарства та природокористування, відбудеться відкриття виставки «Князівський спадок Волині».

Йосип Струцюк, відомий український письменник, поділився спогадами про свою роботу у Волинському краєзнавчому музеї.

   Комітет з присудження обласних іменних премій в галузі літератури, культури і мистецтва оголошує прийом творів і робіт претендентів на здобуття обласних премій 2018 року.

26 квітня у Волинському краєзнавчому музеї відбувся творчий вечір «Олександр Остапюк: 25 років на службі музею», підготовлений спільно із Любомльським краєзнавчим музеєм.

26 квітня в бібліотеці Волинського краєзнавчого музею відкрилась книжкова виставка «Олександр Остапюк – подвижник музейної справи Волині», приурочена до його чверть столітнього ювілею на посаді директора Любомльського краєзнавчого музею.

До 100-річчя від Дня Конституції Української Народної Республіки у Волинському краєзнавчому музеї відбулося оновлення виставки «Волинь в Українській революції 1917–1921 років».

25 квітня на базі Нововолинського міського історичного музею Волинський краєзнавчий музей, за підтримки Відділу культури виконкому Нововолинської міської ради, провів семінар-практикум директорів та музейних працівників комунальних та громадських музеїв області на тему: «Діяльність музеїв в об’єднаних територіальних громадах».

25 квітня у Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку «Віра Роїк – віхи життя та творчості», присвячену знаній на весь світ талановитій майстрині, активній пропагандистці мистецтва української вишивки, творчі роботи якої неодноразово експонувалися у музеях Волині.

До 32-ої річниці аварії на Чорнобильській АЕС у Волинському краєзнавчому музеї відбулась зустріч з учасниками ліквідації її наслідків.

26 квітня о 12.00 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться творчий вечір «Олександр Остапюк: 25 років на службі музею» (спільно із Любомльським краєзнавчим музеєм), в програмі якого спілкування відомого музейника із майбутніми істориками, музейниками та архівістами, любителями волинської старовини.

Волинський краєзнавчий музей 25 квітня проводить на базі Нововолинського міського історичного музею обласний семінар-практикум директорів комунальних та громадських музеїв області на тему: „Діяльність музеїв в об’єднаних територіальних громадах”.

П Р О Г Р А М А

До 32-ої річниці Чорнобильської катастрофи у Волинському краєзнавчому музеї 24 квітня о 14.00 год. відбудеться зустріч з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У Волинському краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки-інсталяції «Їсти, пити, хороше походити», що розповідає про шинок ХІХ ст.

На п’ятому засіданні Музейної Ради при Міністерстві культури України, яке відбулось ще 9 лютого 2018 року, рекомендували Міністерству культури скасувати наказ про затвердження примірних штатних розписів музеїв, заповідників та закладів музейного типу, адже в ХХІ столітті музеї мають самі визначати оптимальну для себе штатну структуру. Вже кінець квітня, а рішення міністерських чиновників досі немає…

Під час урочистих заходів до 75-річчя створення Колківської республіки, до фондів Волинський краєзнавчий музей передали Срібний Хрест Заслуги керівниці Українського Червоного Хреста Військової округи «Турів» УПА-Північ Любові Гнатюк («Білої»).

В Україні протягом року готуватимуть культурних лідерів. Міністерство культури України спільно із Goethe-Institut в Україні оголошують відкритий конкурс із підготовки топ-менеджерів у галузі культури для об’єднаних територіальних громад та малих міст України.

Запрошують на черговий семінар серії міжнародних науково-практичних заходів „Оцифроване надбання: консолідація, інтеграція, креативність” який відбудеться 24 квітня 2018 р. у м.Києві, в Національному історико-архітектурному музеї Київська Фортеця. Тема заходу: „Цифрові технології в музейній справі”. Онлайнова реєстрація: до 23 квітня.

У м. Камені-Каширському, в залі районного будинку культури, 17 квітня відбулася презентація книги «Поліська весільна епопея» Олександри Павлівни Кондратович.

Що собою являв шинок і чим він відрізняється від корчми? Чому ці заклади були настільки популярні? Кому знадобилось їх очорнити? У цих питаннях спробують розібратись 20 квітня на відкритті виставки «Їсти, пити, хороше походити» у Волинському краєзнавчому музеї.

Приходьте і дізнаєтесь!

У Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського у Львові 18 травня відбудеться „Форумі музейних інновацій”

17 квітня 1882 року в селі Затурці на Волині народився український історик, публіцист, діяч Української революції та творець концепції українського конституційного монархізму В’ячеслав Липинський. У Волинському краєзнавчому музеї на виставці «Волинь в Українській революції 1917–1921 років» експонуються матеріали, присвячені видатному волинянину.

Волинський краєзнавчий музей запрошує 17 квітня о 15.00 год. на лекцію «Давні слов’яни. Шляхами предків: з лісів до градів» Антона Панікарського – заступника директора Охоронної Археологічної Служби України, присвячену періоду творення слов’янської держави на території сучасної України в першому тисячолітті. Вхід вільний.

У Волинському краєзнавчому музеї відбулося підбиття підсумків та нагородження переможців Двадцять четвертого обласного конкурсу «Волинська писанка третього тисячоліття». Його учасниками стали школярі, студентська молодь, досвідчені писанкарі й популяризатори традиційного воскового розпису з Луцька, Нововолинська, Володимира-Волинського, Горохова, Іванич та Локач.

У Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів, у Волинському краєзнавчому музеї відбулася традиційна зустріч колишніх в’язнів концтаборів, дітей війни, членів Луцької міської організації ГВО «Спілка в’язнів – жертв нацизму» із представниками міської та обласної влади.

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 50 51 »