Головна » 2018 » April » 16 » В обласному музеї розкажуть про давніх слов’ян та їх шлях з лісів до градів
16:40
В обласному музеї розкажуть про давніх слов’ян та їх шлях з лісів до градів
В обласному музеї розкажуть про давніх слов’ян та їх шлях з лісів до градів

Волинський краєзнавчий музей запрошує 17 квітня о 15.00 год. на лекцію «Давні слов’яни. Шляхами предків: з лісів до градів» Антона Панікарського – заступника директора Охоронної Археологічної Служби України, присвячену періоду творення слов’янської держави на території сучасної України в першому тисячолітті. Вхід вільний!

Наукові інтереси Антона Панікарського: археологічні культури ранньосередньовічних слов’ян: празька, пеньківська, колочинська, райковецька, волинцевська, роменська; зброя та військова справа давніх слов’ян; зброя і військове спорядження племен Східної Європи в І тис. н.е.; писемні джерела, що стосуються давніх слов’ян; взаємовідносини слов’ян та кочових племен; взаємовідносини слов’ян та Візантійської імперії; інформаційні системи в археології (бази даних, статистико–комбінаторні методи, картографування).

2007–2014 – участь у роботі Волинської археологічної експедиції ІА НАН України на узбережжі Хрінницького водосховища (Рівненська область);з 2015 — начальник Волинської археологічної експедиції ІА НАН України, дослідження пам’яток навколо Хрінницького водосховища (Рівненська область).

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 482 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]