Головна » Волинський краєзнавчий музей

19 червня об 11 годині у відділі природи Волинського краєзнавчого музею відбудеться ботанічний практикум «Гербарій: історія, створення та значення для вивчення і збереження флористичного різноманіття»

Співпраця Волинського краєзнавчого музею з митницею, що почалася ще у 1990-х роках, успішно продовжується і нині. За цей період було передано сотні історико-культурних цінностей. Черговий раз фонди музею поповнилися новими експонатами.

Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області прийняло рішення про державну реєстрацію Громадської організації «Асоціація музейних діячів Великої Волині». Відповідно до Статуту Асоціація створена з метою реалізації та захисту законних професійних, соціальних, культурних, освітніх, наукових та інших спільних інтересів її членів.

У Волинському краєзнавчому музеї 13 червня о 12:00 відбудеться презентація монографії доктора історичних наук, професора О.Й.Дем’янюка «Волинь в Українській революції: доба Української Центральної ради».

Археологи Волинського краєзнавчого музею – завідувач відділу давньої історії Михайло Вашета та молодший науковий працівник відділу Тарас Верба, взяли участь у роботі Волинської археологічної експедиції НДЦ «Рятівна археологічна служба» ІА НАНУ.

До Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища у відділі природи Волинського краєзнавчого музею 5 червня відбувся екологічний урок «Малятам про малят – звірят і пташенят».

Постійна комісія з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму Волинської обласної ради нещодавно прийняла рішення „Про першочергові питання діяльності Волинського краєзнавчого музею”.

Підійшов до завершення навчальний рік і Волинський краєзнавчий музей отримує подяки за проведену його працівниками науково-освітню роботу з учнівською та студентською молоддю.

4 червня у приміщенні Волинського краєзнавчого музею, на виставці з історії УПА «Волиняни у боротьбі за незалежність України», відбулося вручення Бронзового та Золотого Хрестів Заслуги родичам повстанця та члена підпільного уряду УГВР Ковжуха Якова, родом із села Воротнів Луцького району.

У Волинському краєзнавчому музеї 1 червня відбувся День відкритих дверей з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

Напередодні цього дня нова виставка поштівок так званої «дитячої» тематики зустрічає відвідувачів у фойє Волинського краєзнавчого музею. Ви познайомитеся з листівками не лише вітчизняних, а й зарубіжних видавництв (Угорщина, Австрія, Німеччина) першої чверті ХХ століття.

 

З 1 червня експозиції Волинського краєзнавчого музею та Музею волинської ікони у суботу будуть відкриті для відвідувачів!

Приходьте…

Впродовж травня Волинський краєзнавчий музей на базі виставки «Театр і Майстер», яка відкрилася 26 березня з нагоди Міжнародного дня театру, провів серію театрально-музейних зустрічей

23 травня у Волинському краєзнавчому музеї відбулась презентація книги Івана Пущука «Волиняни про «Волинь – 43»: українська пам’ять про польську експансію на Український Північний Захід у 1938-1944 рр. Усноісторичні свідчення».

24 травня о 12 год. у Волинському краєзнавчому музеї на виставці «Театр і Майстер» відбудеться театрально-музейна зустріч «МАЙСТРИ І ТЕАТРАЛИ: МИ ЛЮБИМО ТЕАТР…» з професіоналами і любителями театру.

Волинський краєзнавчий музей запрошує оглянути фотовиставку «Олексій Ошуркевич. 85 років від дня народження відомого українського фольклориста, етнографа, краєзнавця». На ній представлені світлини з особистого архіву дослідника, що зберігається у фондах музею.

Волинський краєзнавчий музей та кафедра документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки з нагоди Міжнародного дня музеїв провели Восьмий круглий стіл на тему «Музейна справа на Волині: історія, теорія і практика».

24 травня об 11 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться театралізована екскурсія «Федір Вовк подорожує Волинню».

23 травня о 12:00 у Волинському краєзнавчому музеї, за участі обласної Просвіти, Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України та ін., відбудеться презентація книги Івана Пущука «Волиняни про «Волинь-43»: українська пам’ять про польську експансію на Український Північний Захід у 1938-1944 рр. Усноісторичні свідчення».

23 травня у м. Луцьк на вас чекає сase studies від музею Тустані та іноземних музеїв.

Міжнародний день музеїв у Волинському краєзнавчому музеї: День відкритих дверей, відвідувачі, творчі зустрічі, цікаві екскурсії, академія, вітання від влади та друзів, дарунки від меценатів і волонтерів, нагородження переможців «Музейної події року Волині – 2017». А ще неймовірна концертна програма...

Збирати, досліджувати і зберігати музейні скарби. Ця велика робота – на плечах у колективу Волинського краєзнавчого музею.

У Волинському краєзнавчому музеї відбулась науково-мистецька акція під назвою «Музей і громада: єдиними устами і єдиним серцем» з нагоди Міжнародного дня музеїв і Дня вишиванки.

Шановні працівники музеїв та заповідників! Прийміть щирі вітання з Міжнародним днем музеїв!

Вагому роль у національному розвитку та культурному піднесенні краю, збереженні та популяризації його історично-культурної спадщини відіграють музеї області. Нині на Волині діє майже сотня музейних закладів...

 

Вітаю музейних працівників і всю професійну спільному з Міжнародним днем музеїв!

Волинський краєзнавчий музей, Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти та Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки презентували «Календар знаменних і пам’ятних дат Волині на 2018 рік».

Волинський краєзнавчий музей та кафедра документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки запрошують 16 травня взяти участь у роботі Восьмого круглого столу „Музейна справа на Волині: історія, теорія і практика”, який проводиться з нагоди Міжнародного дня музеїв. Початок роботи о 10 год. у приміщенні музею.

П Р О Г Р А М А

Волинські музейники, приєднавшись як і їх колеги з п’яти міст України до міжнародної акції, успішно провели 11–13 травня у Луцьку Дні науки.

17 травня  о 15.00 у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться науково-мистецька акція під назвою «Музей і громада: єдиними устами і єдиним серцем» з нагоди Міжнародного дня музеїв і Дня вишиванки.

Волинський краєзнавчий музей, Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти та Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки 15 травня проводять презентацію видання «Календар знаменних і пам’ятних дат Волині на 2018 рік».

Напередодні родинного весняного свята Дня Матері у Волинський краєзнавчий музей прийшло чимало дітей, які власноруч зробили подарунки для своїх матусь.

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 50 51 »