Головна » 2018 » April » 23 » В обласному музеї вшанують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
16:22
В обласному музеї вшанують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
В обласному музеї вшанують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 1986 р. сталася катастрофа, яка за своїм характером відноситься до екологічної. На Чорнобильській АЕС стався вибух, причиною якого стало руйнування четвертого енергоблоку. Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю знищений і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин.

Внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС в Україні було радіаційно забруднено більше, ніж 2300 населених пункти, розташованих на території 12 областей. Чорнобильська катастрофа порушила нормальну життєдіяльність і виробництво у багатьох регіонах України, Білорусі і Росії. Істотні збитки було завдано сільському господарству і промисловим об’єктам, постраждали лісові масиви і водне господарство.

До 32-ої річниці цієї трагедії у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться зустріч з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У конференц-залі музею буде розгорнуто фотодокументальну пересувну виставку «Чорнобильський слід на Волині. Наслідки аварії на ЧАЕС» з матеріалами якої присутніх познайомить старший науковий співробітник відділу природи Волинського краєзнавчого музею Оксана Гаврилюк.

Захід відбудеться 24 квітня о 14.00 год. у приміщенні Волинського краєзнавчого музею.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 418 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]