Головна » 2018 » May » 3 » Запрошують музеї до творення спеціалізованого стенду «Музейний простір»
13:27
Запрошують музеї до творення спеціалізованого стенду «Музейний простір»
Запрошують музеї до творення спеціалізованого стенду «Музейний простір»

Леся Гасиджак, редактор інтернет-порталу «Музейний простір України», начальник Інформаційно-аналітичного відділу ГО «Український центр розвитку музейної справи», запрошує:

Дорогі друзі і колеги, рік тому ми з Вами зробили неймовірне: об’єднаний стенд з виданнями музеїв України в рамках VII міжнародного книжкового фестивалю «Книжковий Арсенал» перевершив всі сподівання. 50 музеїв з 17 областей представили близько 300 каталогів, монографій, збірників, історико-краєзнавчих досліджень, більшість з яких відвідувачі стенду МУЗЕЙНИЙ ПРОСТІР бачили вперше.

Ми всі разом показали, що музейні видання займають окрему нішу у світі українського книговидавництва. Так, у фахівців до частини з них є питання в плані недосконалого оформлення, неоднозначного дизайну обкладинок, але без перебільшення – це унікальні особливі видання, з накладами від 50 примірників, великого наукового та історичного значення. Серед відвідувачів великим попитом користувалися видання Національного музею історії України у Другій світовій війні з історії Другої світової, Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному з різних аспектів гончарної справи України, альбоми і каталоги Національного музею українського народного декоративного мистецтва, музейні видання для дітей, методична література для нас з вами, посібники зі збереження музейних фондів від Національного науково-дослідного реставраційного центру України тощо.

Це свідчить про те, що наша сила у нашій вузькій галузевій орієнтації, яку й потрібно розвивати надалі.

Саме тому, дякуючи організаторам, цьогоріч, в рамках VIII Книжкового Арсеналу, що триватиме з 30 травня по 3 червня 2018 року, ми, Український центр розвитку музейної справи разом з усіма охочими музеями України, будемо знову мати спеціалізований стенд з унікальною ))) назвою «Музейний простір», на якому кожен з близько сотні музеїв, що можуть похвалитися цікавими виданнями, зможе їх представити, а десятки тисяч відвідувачів Книжкового Арсеналу – їх не лише оглянути, а й придбати.

Як і минулого разу, на стенді «Музейний простір» ми покажемо Україні музейну літературу за 5 умовними типами: альбоми/каталоги, наукові видання, історико-краєзнавчі дослідження, методичні посібники для музейних працівників та поліграфічна сувенірна продукція (листівки).

Тому я запрошую кожного музейного працівника і всі музеї України, незалежно від підпорядкування, місцезнаходження та форми власності – державні, приватні, національні, комунальні, музейні комплекси, заповідники – долучитися до творення нашого з вами стенду.

Що для цього треба?

До 15 травня 2018 року прошу вас написати мені на редакційну пошту [email protected] лист з темою «Стенд на Книжковому Арсеналі», повідомивши про вашу згоду брати участь у проекті, повну назву музею, контакти відповідальної особи, а також надіслати перелік видань, які ви могли б надати для виставки-продажу. Ми з нього оберемо ті видання і ту кількість примірників, які будуть затребувані – виходячи з минулорічного досвіду. Подальший механізм співпраці буде повідомлено в електронному чи телефонному режимі під час подальшого спілкування.

Насамкінець додам, що музеям-учасникам не треба буде їхати до Києва чи когось делегувати – логістику ми беремо на себе.

Ну і до зустрічі на «Музейному просторі» Книжкового Арсеналу!

Джерело: Музейний простір України

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 397 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]