Головна » Волинський краєзнавчий музей

Науково-експозиційний відділ природи Волинського краєзнавчого музею розпочав проведення екскурсії-казки «Королева Осінь всіх до себе на свято просить» із циклу «Чарівні пори року».

9 вересня у Волинському краєзнавчому музеї відбулась презентація двотомника «Спогади про Лесю Українку» за участі авторки проєкту та відповідальної редакторки – літературознавиці, дослідниці життя і творчості родини Косачів, Тамари Скрипки.

9 вересня о 16:00 у приміщенні Волинського краєзнавчого музею (Шопена, 20) відбудеться презентація двотомного видання «Спогадів про Лесю Українку» за участі авторки проєкту та відповідальної редакторки – літературознавиці, дослідниці життя і творчості родини Косачів, Тамари Скрипки.

Про мрії та реалії, втрачений час і набуті можливості, про перспективи та перепони відновлення Олицького замку йшлося у черговій програмі «Відкрита влада» в ефірі ТРК «Аверс».

До Волинського краєзнавчого музею передали два дискові телефонні апарати, радіоприймачі, скриньку для прикрас із петриківським розписом, торбинку і батькову валізу.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад провів нараду з підготовки Міжнародної наукової конференції «Олика в європейській історії: відтворення історико-архітектурної спадщини».

23 серпня, напередодні 30-ої річниці Незалежності України, у Волинському краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки «Україна починається з тебе».

Про це можна довідатись із наукового видання, яке презентували у Волинському краєзнавчому музеї. У книжці розповідається про унікальні археологічні знахідки на околицях села Ратнів, що в Луцькому районі, які досліджували впродовж 6 років археологи.

Про це пишуть військовослужбовці 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого на своїй сторінці у Facebook.

Напередодні Дня Державного Прапора України, 19 серпня о 15 год. у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбудеться урочиста передача бойових знамен 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого до фондів музею.

Відкриття виставки відбудеться 23 серпня о 12:00 у приміщенні Волинського краєзнавчого музею (вул. Шопена, 20).

Волинський краєзнавчий музей передав на зберігання у Державний архів Волинської області особисті документи дисидента та політв’язня Миколи Коца, відповідно до його усного заповіту.

Історія одного костюма, що став унікальним експонатом Волинського краєзнавчого музею. Його під час етнографічної експедиції у серпні 2002 року наукові співробітники відділу етнографії та народних промислів музею отримали від жительки села Свійчів Софії Вавринюк.

Волинський краєзнавчий музей отримав можливість розпочати електронний облік та оцифрування музейних фондів, ставши переможцем третього конкурсу інфраструктурних грантів від програми Європейського Союзу House of Europe.

Пропонуємо вашій увазі цікавий матеріал про Олицький замок, який переданий на баланс Волинського краєзнавчого музею.

29–30 жовтня 2021 року відбудеться Міжнародна наукова конференція «Олика в європейській історії: відтворення історико-архітектурної спадщини».

Під час засідання бюджетної комісії Волинської облради депутати змінили призначення виділених раніше коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації реставраційних робіт палацу Радзивіллів, який переданий на баланс Волинському краєзнавчому музею.

Кафедра музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності Волинського національного університету імені Лесі Українки запрошує на навчання майбутніх фахівців з музейного менеджменту і культурного туризму, екскурсоводів, організаторів подорожей і не тільки…

Тепер Луцьк має культурний простір, де будь-хто може провести власний захід. Безкоштовно! Розповідають, як і чому музейники у це вв’язалися...

Відомий лучанин вирішив передати до Волинського краєзнавчого музею колекцію старожитностей, зібрану його татом Євгеном Положинським у 1990-их роках.

Директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко взяла участь у ток-шоу «Позиція» 12 каналу, присвяченому проблемам відродження історико-культурної спадщини Олики.

З 1 липня об’єкт став структурною одиницею музею. Його директорка Оксана Важатко називає цю подію «початком нової історичної віхи і для замку, і для музею» , – пише Наталія Малімон у газеті «День».

Богдан Зек – кандидат історичних наук, історик, завідувач науково-експозиційного відділу новітньої історії Волині Волинського краєзнавчого музею, автор книги «Луцьк у роки нацистської окупації»,  розповів у прямому ефірі Громадського інтерактивного телебачення про Акт відновлення Української держави в 1941 році.

30 червня Рівненський обласний краєзнавчий музей спільно з Волинським краєзнавчим музеєм провели онлайн круглий стіл на тему: «Акт відновлення Української держави 1941 р.: волинський шлях». Захід проходив на платформі Google Meet та зібрав істориків та дослідників Рівненщини, Волині та Львова.

З нагоди відкриття туристичного сезону відбувся фестиваль «Олицька переберія». Волинський краєзнавчий музей теж долучився до проведення цього дійства, запропонувавши відвідувачам фестивалю ряд цікавинок, які доповнили захід пізнавальною частиною.

У Волинському краєзнавчому музеї з нагоди 25-річчя від Дня прийняття Конституції України відбулася історична година та презентація виставки «Конституція України: у боротьбі за демократію».

Богдан Зек – кандидат історичних наук, завідувач науково-експозиційного відділу новітньої історії Волині Волинського краєзнавчого музею, автор книги «Луцьк у роки нацистської окупації», розповів у прямому ефірі Громадського інтерактивного телебачення про початок 80 років тому нацистської окупації нашого краю та розстріл бранців у Луцькій в’язниці.

У «Музейному дворику» Волинського краєзнавчого музею відбулася публічна лекція «Луцьк у вихорі війни: трагедія 23 червня 1941 року», – про це написала газета «День».

З нагоди 80-их роковин від дня розстрілу бранців у Луцькій тюрми, про ті трагічні події розповіли волинські історики Богдан Зек та Олег Разиграєв у телепрограмі «Ретро-Волинь».

24 червня о 12:00 у Волинському краєзнавчому музеї, з нагоди 25-річчя від Дня прийняття Конституції України, відбудеться історична година, яку проведе старша наукова співробітниця Яна Лис. Під час заходу буде презентовано виставку «Конституція України: у боротьбі за демократію».

Напередодні 80-х роковин розстрілу бранців у Луцькій в’язниці, кандидат історичних наук Богдан Зек, автор книги «Луцьк у роки нацистської окупації», 22 червня прочитає публічну лекцію «Луцьк у вихорі війни: трагедія 23 червня 1941 р.» про ці трагічні події та їх вплив на подальшу історію міста.

Як обіцяє директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко, для відвідувачів будуть доступні екскурсії – оглядова та театралізована підземеллями, а також музейна зона з гутірками, лекторії, майстер-класи, банерна виставка з історією замку.

« 1 2 3 4 ... 67 68 »