Головна » Волинський краєзнавчий музей

14 березня, у День українського добровольця, у Волинському краєзнавчому музеї у рамках проекту «Наші Захисники» відбулась зустріч із бійцями роти поліції особливого призначення «Світязь».

Надійшла відповідь на Звернення трудового колективу Волинського краєзнавчого музею та музейних працівників області до Голови Волинської обласної ради І.П.Палиці, прийняте на загальних зборах з приводу того, що волинські депутати не затвердили обраного на конкурсі Анатолія Силюка директором Волинського краєзнавчого музею.

 

У Шевченківські дні
запрошуємо відвідати Меморіальну експозицію «Шевченківська світлиця Миколи Куделі»

Вхід безкоштовний!

 

Шановні краяни,
запрошуємо вас взяти участь

в обласному конкурсі
на кращу писанку Волині

Роботи подаються до 26 березня!

14 березня о 12 год. у Волинському краєзнавчому музеї до Дня українського добровольця, в рамках музейного проекту «Наші Захисники», відбудеться зустріч із бійцями роти волинської поліції особливого призначення «Світязь».

Українці з різними поглядами, об’єднані ідеєю соборної Української держави у боротьбі проти кривавих нацистського та комуністичного режимів повинні бути прикладом для сучасних українців, а знання про справжню історію є «антивірусом проти сепартатизму»: у Волинському краєзнавчому музеї діє пересувна виставка, присвячена повстанцям.

2 березня у Волинському краєзнавчому музеї відбулась презентація фотодокументальної виставки «УПА – відповідь нескореного народу. Повстанці проти нацизму і комунізму». Виставка є спільним проектом Українського інституту національної пам’яті, Центру досліджень визвольного руху, Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» та Галузевого державного архіву Служби безпеки України.

1 березня у Волинському краєзнавчому музеї відбувся ювілейний вечір «Павло Тутковський і Волинь» до 160-річчя від дня народження вченого – видатного українського географа, геолога, педагога, одного із перших 12 академіків Академії наук України, дослідника природи Волині.

6 березня о 12.00 год. у меморіальній експозиції «Шевченківська світлиця Миколи Куделі» Волинського краєзнавчого музею для учнівської та студентської молоді Луцька відбудеться тематичне заняття «Шевченкове слово у волинських родинах», присвячене 204-ій річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.

Під такою назвою 5 березня о 12-ій годині у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться музейна зустріч з шанувальниками Лесі Українки та її творчості.

Оргкомітет фестивалю та адміністрація Дніпропетровського національного історичного музею звертаються до всіх музейних інституцій України з запрошенням взяти участь у черговому музейному фестивалі, який планується провести у вересні 2018 року під гаслом «Музеї та виклики часу».

Лист до редакції газети «Волинь-нова» лауреата обласної мистецької премії імені Й.Кондзелевича, кавалера Ордена княгині Ольги ІІІ ступеня, волинської художниці Валентини Михальської

27 лютого у Волинському краєзнавчому музеї відбулась презентація книги професора Миколи Лазаровича «Російсько-українська війна (2014–2017 роки): короткий нарис».

2 березня о 12 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться презентація фотодокументальної виставки про досвід безкомпромісної боротьби УПА із нацистським і комуністичним тоталітарними режимами: «УПА – відповідь нескореного народу. Повстанці проти нацизму і комунізму».

1 березня о 14 годині у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться ювілейний вечір «Павло Тутковський і Волинь» до 160-річчя від дня народження вченого – видатного українського географа, геолога, педагога, одного із перших 12 академіків Академії наук України, дослідника природи Волині.

З нагоди 147-ї річниці від дня народження Лесі Українки у Луцьку показали безцінний музейний раритет. Це – оригінал рукопису Лесі Українки, зошит із народними піснями, що були популярними на Волині за життя письменниці

Газета «Голос України» написала про виставку «Товаришки» з фондової колекції Волинського краєзнавчого музею, Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки та Музею Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки

Призначено персональні стипендії Волинської обласної державної адміністрації та Волинської обласної ради на 2018 рік волинським музейникам.

З нагоди 147-ої річниці від дня народження Лесі Українки у Волинському краєзнавчому музеї 23 лютого відбулася музейна зустріч під назвою «Ті вічні пісні, ті єдинії спадки…».

В експозиції відділу давньої історії Волинського краєзнавчого музею 23 лютого відбудеться тематичний захід «Вітольд Ауліх та його дослідження на Зимнівському городищі». Початок о 14.00.

У Волинському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Палітра душі» художника-аматора Миколи Фесюка з Рівненщини, на якій представлені натюрморти, пейзажі, портрети родини митця.

До 147-річчя з дня народження Лариси Петрівни Косач-Квітки у виставковому залі Музею Лесі Українки підготували виставку «Товаришки» (творча співдружність Лесі Українки й Ольги Кобилянської) з фондової колекції Волинського краєзнавчого музею, Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, Музею Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

До 147-ої річниці від дня народження Лесі Українки, для шанувальників творчості поетеси підготовлена виставка з фондів бібліотеки Волинського краєзнавчого музею «До тебе, моя ти Україно, мила, кохана… струна моя перша озветься…».

У вівторок, 27 лютого, у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться презентація книги професора Миколи Лазаровича «Російсько-українська війна (2014–2017 роки): короткий нарис. – Івано-Франківськ: Лілея-НВ, 2018. – 240 с.». Початок об 11.30.

З нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні Волинський краєзнавчий музей запрошує оглянути стаціонарну музейну виставку «Герої не вмирають!», присвячену пам’яті Небесної Сотні.

У Волинському краєзнавчому музеї 23 лютого о 12-ій годині відбудеться музейна зустріч «Ті вічні пісні, ті єдинії спадки…» з нагоди 147-ої річниці від дня народження Лесі Українки.

Міністерство культури України, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв запрошують 16–20 квітня 2018 р. взяти участь у семінарі-практикумі з актуальних питань організації та проведення державної експертизи культурних цінностей (предметів декоративно-ужиткового мистецтва).

 

Звернення до Голови Волинської обласної ради І.П.Палиці, прийняте на зборах трудового колективу Волинського краєзнавчого музею

Думка музейного фахівця, редактора інтернет-порталу "Музейний простір України", начальник Інформаційно-аналітичного відділу ГО "Український центр розвитку музейної справи" Лесі Гасиджак щодо закону про конкурси директорів у світлі волинських реалій.

У відділі природи Волинського краєзнавчого музею відбулося еколого-етнографічне свято «Проводи Зими на Стрітення» із циклу «Чарівні пори року».

У Волинському краєзнавчому музеї 21 лютого відбудеться відкриття персональної виставки «Палітра душі Миколи Фесюка» самодіяльного художника з с. Острожець на Рівненщині. Початок о 14.00 год.

Звернення обласного комітету профспілки культури України, керівників обласних установ культури, провідних творчих працівників на підтримку кандидатури Анатолія Силюка на посаду директора Волинського краєзнавчого музею.

У Луцьку 20 лютого відбудуться заходи із вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, до яких долучився Волинський краєзнавчий музей.

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 50 51 »