Головна » 2018 » February » 28 » Анатолія Силюка шанують музейники всієї країни
17:58
Анатолія Силюка шанують музейники всієї країни
Анатолія Силюка шанують музейники всієї країни

Не змовкають музейні телефони з приводу того, що волинські депутати не затвердили обраного на конкурсі Анатолія Силюка директором Волинського краєзнавчого музею, приходять люди і всі стають на захист музею, його директора і колективу. А що відповіси – соромно за наших депутатів... Відповіді на Звернення трудового колективу Волинського краєзнавчого музею та музейних працівників області до Голови Волинської обласної ради І.П.Палиці досі немає.

Ось і лауреат обласної мистецької премії імені Й.Кондзелевича, кавалер Ордена княгині Ольги ІІІ ступеня, волинська художниця Валентина Михальська не витримала і звернулася з листом на захист Волинського краєзнавчого музею і його директора Анатолія Силюка до редакції газети «Волинь-нова»:

«Події, що розгорнулися довкола головного краєзнавчого храму Волині та його керівника, змусили мене висловити свою думку

При всій повазі до пана депутата Волинської обласної ради Романа Карпюка, який виступав у програмі «Тема дня» на каналі «Нова Волинь», була шокована його позицією і «красномовством». Бо йдеться не лише про директора музею, людину відому, шановану, авторитетну, професійну, а й про весь колектив. Очорнити, принизити, висміяти стало вже звичним. А як щодо совісті, шановні депутати, очільники влади?

Пан Роман заявив, що в музеї протягом років не відбувалося жодних змін. Більше того, виявляється, у ньому працюють «неграмотні» люди і, найдивніше, що туди не можна повести представницькі делегації, гостей міста, туристів. Із ваших уст, пане Романе, це звучить як звинувачення на адресу не тільки Анатолія Силюка, а й всього колективу у повній бездіяльності.

Дозвольте вам нагадати, що Волинський краєзнавчий музей відомий не тільки на всю Україну, але й у світі. Це потужний культурний осередок, який розповідає про Волинь, її культуру, традиції, побут і – найважливіше – про людей. Пана Анатолія Силюка шанують і знають музейні працівники Львівщини, Хмельниччини, Рівненщини, Тернопільщини, Києва – перелік можна продовжувати, а це значить, що він на своєму місці і його внесок у збереження культурних цінностей Волині й України великий.

Протягом десятиліть музей відкриває унікальні експозиції, які свідчать про професійність колективу, людей, відданих своїй справі, вірних, небайдужих і, головне, авторитетних.

Народ ідентифікують за мовою і культурою. Тому звертаюся до спільноти Волині, діячів культури з проханням згуртуватися і стати на захист Волинського краєзнавчого музею і його директора Анатолія Силюка. Панове депутати, очільники влади, облиште свої справи, візьміть дітей і внуків, запросіть друзів і знайомих та йдіть у музей. Вивчайте прадавню і новітню історію Волині і України».

Валя МИХАЛЬСЬКА,
художниця, лауреат премії «За служіння суспільству» ім. Степана Сачука.

с. Хворостів Любомльського району

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 567 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]