Головна » Волинський краєзнавчий музей

Бібліотека Волинського краєзнавчого музею отримала чергові номери журналу «Національна оборона», виданого у зоні бойових дій. Усі, хто цікавиться українським військом, його новітньою звитяжною історією та сьогоденням можуть ознайомитися із часописами у книгозбірні Волинського краєзнавчого музею.

Управління культури Волинської обласної державної адміністрації та Волинський краєзнавчий музей з 10 квітня по 30 травня 2018 року проводять Дев’яту обласну рейтингову акцію „Музейна подія року на Волині – 2017”. Кінцевий термін подання пропозицій до переліку подій – 11 травня 2018 року.

У Луцьку на вулиці Лесі Українки поставили 25 двометрових щитів із зображенням писанок з колекцій писанок родини Косачів з фондів Волинського краєзнавчого музею.

Вчителі Луцької загальноосвітньої школи I-III ступенів № 23 спільно із фахівцями Волинського краєзнавчого музею провели креативну інтерактивну педагогічну раду «Творчою людиною можна народитись, творчості можна навчитись».

Волинський краєзнавчий музей та Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, спільно з Ковельськими міською та ін. у жовтні 2018 року проводять Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію «Минуле і сучасне Волині та Полісся: Ковель і Ковельщина в українській та європейській історії», присвячену 27-ій річниці незалежності України, 100-ій річниці Української революції та 500-ій річниці надання Ковелю Магдебурзького права.

13 квітня о 12 годині у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться підбиття підсумків та нагородження переможців Двадцять четвертого обласного конкурсу «Волинська писанка третього тисячоліття».

Напередодні Великодня у старшій групі «Соняшник» дитячого садочка № 25 «Малятко» міста Луцька відбувся майстер-клас із розписування пасхальних яєць – писанок, який провела завідувач відділу природи Волинського краєзнавчого музею Тетяна Тищенко.

Заступник Голови Національної поліції України, підполковник Олександр Юрійович Фацевич передав Волинському краєзнавчому музею цінний подарунок – широкоформатне обрамлене фото бійців роти поліції особливого призначення «Світязь», зроблене у м.Краматорськ у серпні 2014 року під час виконання завдань підрозділом у зоні АТО.

З 23 по 29 квітня 2018 року пройде чергова міжнародна музейна акція - Музейний тиждень у Твіттері, завданням якої є вустами (літерами і фото) музейників розказати про найбільші принади кожного музею, йдучи за хештегом ‪#‎MuseumWeek. Цього року до участі в акції запрошуються, окрім музеїв, галереї, бібліотеки, архіви та наукові центри.

Нещодавно фонди Волинського краєзнавчого музею поповнились рідкісним виданням: книгою Гліба Лазаревського «Молодість Лесі Українки», яка вийшла 1943 року у видавництві «Український голос» у Вінніпезі (Канада).

У Волинському краєзнавчому музеї луцькі школярі, в ході розважально-виховного туристичного заходу «Лісовий кемпінг», ознайомились з основами туризму, правилами поведінки на природі, першочерговими діями при втраті орієнтування у лісі та з тваринним світом краю.

До Міжнародного дня птахів та Всеукраїнської операції „Птахи прилетіли!” у відділі природи Волинського краєзнавчого музею відбулось еколого-етнографічне свято „Перше квітня – день зустрічі птахів”, у якому взяли участь діти старшої групи ДНВК № 17 міста Луцька.

До 85-ої річниці від дня народження ученого-етнографа, фольклориста, літературознавця, музейного працівника О.Ф.Ошуркевича, підготовлена виставка з фондів бібліотеки Волинського краєзнавчого музею «Пам’яті Олекси Ошуркевича (1933–2010)».

Бібліотека Волинського краєзнавчого музею отримала нові випуски газети 14-ї бригади «Волинський щит». Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися із пресовим органом нашої волинської бригади, народженої у війні і загартованої у найзапекліших боях з російським агресором.

У Волинському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Великдень» та розпочато заняття в школі писанкарства «Чарівний писачок».

Не втратьте можливість відвідати виставку та взяти участь у майстер-класах!

Чудовий подарунок працівникам театру і театралам Волині до Міжнародного дня театру зробив Волинський краєзнавчий музей. У виставковому залі музею 26 березня відбулося відкриття виставки «Театр і Майстер».

У Волинському краєзнавчому музеї 28 березня о 12.00 год. відбудеться презентація персональної виставки викладача Нетішинської міської художньої школи Тетяни Погуральської – «Спогади Трипілля» та майстер-клас за участі автора.

У Волинський краєзнавчий музей передали унікальну реліквію – прапор роти поліції особливого призначення «Світязь», який пройшов через горезвісний «Іловайський котел».

Волинський краєзнавчий музей відвідали вихованці осередку національно-патріотичного виховання «Маленькі патріоти» Волинського державного центру естетичного виховання учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, які створили карту миру України.

29 березня, за співучасті Волинського краєзнавчого музею, у ВКНЗ «Володимир-Волинський педагогічний коледж ім. А.Ю.Кримського» відбудеться науково-практична конференція «Педагогічне краєзнавство Волині», приурочена до 80-ої річниці від дня заснування Володимир-Волинського педагогічного коледжу.

Продану на аукціоні невідому картину Кості Шишка передадуть до Волинського краєзнавчого музею.

Програма культурології Українського католицького університету у співпраці з Управлінням культури Львівської міської ради та програмою ЄС «Креативна Європа» запрошують на ІІІ Форум культурних та креативних індустрій «Культурна спадщина: від ресурсу до продукту», який відбудеться 25-26 квітня 2018 року

Запрошуємо музеї до участі в акції «День неспішного мистецтва», яка цього року відбудеться 14 квітня (субота) 2018 р. о 12:00.

26 березня о 12 годині у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки «Великдень».

22 березня у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулась екологічна година «Вода, ти найбільше багатство в світі», присвячена Міжнародному дню води.

У Волинському краєзнавчому музеї відбулась презентація фотовиставки «Цуманська пуща в об’єктиві Андрія Остапенка», присвячена Міжнародному дню лісів.

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка 16 травня 2018 року відбудеться Міжнародна наукова конференція «Штучні голоди в Україні в XX столітті».

 

Волинський краєзнавчий музей напередодні великого християнського свята Воскресіння Христового традиційно запрошує волинян та гостей міста Луцька на різноманітні заходи!

22 березня о 12.30 у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбудеться екологічна година «Вода, ти найбільше багатство в світі»

21 березня о 13.30 у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться презентація фотовиставки «Цуманська пуща в об’єктиві Андрія Остапенка», присвячена Міжнародному дню лісів.

Відбулося засідання Музейної Ради, на якому прийняті рекомендації Міністерству культури України та Музеям України щодо вирішення проблем «чорної археології».

Уряд затвердив у новій редакції Перелік платних послуг, які можуть надаватися архівними установами, що утримуються за рахунок бюджетних коштів. Копіювання власними фотоапаратами в архівах України тепер остаточно безкоштовне! Архів може брати плату лише за ті копії, які вам сам виготовляє.

21 березня 2018 року в Київському національному університеті культури і мистецтв відбудуться заходи, присвячені питанням розвитку цифрових технологій в бібліотеках, музеях, архівах та їх цифрової євроінтеграції. Онлайн-реєстрація з 17 до 20 березня!

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 50 51 »