Головна » 2018 » March » 17 » Затверджено новий Перелік платних послуг архівів України
11:50
Затверджено новий Перелік платних послуг архівів України
Затверджено новий Перелік платних послуг архівів України

Уряд затвердив у новій редакції Перелік платних послуг, які можуть надаватися архівними установами, що утримуються за рахунок бюджетних коштів.

Рішення дозволить унормувати такі види платних послуг та сприятиме покращенню матеріально-технічного забезпечення архівних установ і отриманню фізичними та юридичними особами якісних архівних послуг на платній основі.

Копіювання власними фотоапаратами в архівах України тепер остаточно безкоштовне!

Уряд своєю постановою від 14 березня 2018 р. № 175 виклав в новій редакції Перелік платних послуг від архівів.

Нововведення є більш прогресивними - з'являється поняття "використання інформації" замість "використання відомостей", суттєво доповнюється та розширюється перелік, з'являється новий розділ "1. Науково-технічне опрацювання документів і справ юридичних осіб".

І ключове - щодо копіювання з'явився пункт "3.11) виготовлення копій архівних документів, друкованих видань та довідкового апарату до документів за допомогою технічних засобів архіву". Це означає, що архів може брати плату лише за ті копії, які вам сам виготовляє. Користувач не зобов'язаний платити за копіювання чи надання документів для копіювання, за винятком плівкових носіїв інформації.

Тепер відповідні зміни мають бути внесені в накази Головархівуправління № 59 від 16.09.1999 "Про затвердження Порядку надання платних послуг державними архівними установами" (https://goo.gl/aAUhph), Держкомархівіву № 82 від 06.05.2008 "Про затвердження цін на роботи (послуги), що виконуються центральними державними архівними установами на договірних засадах" (https://goo.gl/x1PtNr) та держархівів областей і Києва.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 457 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]