Головна » 2018 » March » 5 » Нам є з кого брати приклад!
14:51
Нам є з кого брати приклад!
Нам є з кого брати приклад!

14 березня о 12 год. у Волинському краєзнавчому музеї до Дня українського добровольця, в рамках музейного проекту «Наші Захисники», відбудеться зустріч із бійцями роти волинської поліції особливого призначення «Світязь». Підрозділ був створений у червні 2014 р., а 12 липня його особовий склад присягнув на вірність українському народу. У зону АТО волиняни відправились 14 серпня. Так почався бойовий шлях підрозділу.

Рота героїчно билась в Іловайську, виходила із пекельного котла. Волиняни проявили стійкість в боях за Дебальцівський плацдарм. Нечисельний підрозділ упродовж трьох днів оборонявся в оточеному Вуглегірську. Завдяки військовій майстерності 30 січня 2015 р. рота «Світязь» героїчно вирвалась з блокади, завдавши серйозних втрат ворогу. Сьогодні підрозділ продовжує виконувати завдання у зоні АТО.

На час проведення заходу у музеї буде представлена виставка світлин, елементів військової амуніції із фондів Волинського краєзнавчого музею, інших експонатів, які є свідченням звитяжного бойового шляху роти поліції «Світязь».

Запрошуємо до спілкування із героями новітньої української історії усіх небайдужих, а особливо учнівську та студентську молодь. У наш нелегкий час нам є з кого брати приклад. Україна переможе! Героям Слава!

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 515 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]