Головна » 2018 » February » 23 » В обласному музеї розповіли про фольклористичну спадщину Лесі Українки
21:23
В обласному музеї розповіли про фольклористичну спадщину Лесі Українки
В обласному музеї розповіли про фольклористичну спадщину Лесі Українки

З нагоди 147-ої річниці від дня народження Лесі Українки у Волинському краєзнавчому музеї 23 лютого відбулася музейна зустріч під назвою «Ті вічні пісні, ті єдинії спадки…». Її для викладачів та студентів Волинського коледжу культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського провела головний хранитель музею Н. Ю. Пушкар.

Під час зустрічі Наталія Юхимівна розповіла про надзвичайно вагому галузь творчості Лесі Українки – її фольклористичну спадщину, а також про творчу співпрацю Лесі Українки та Климента Квітки. Познайомила учасників зустрічі із перлиною музейної колекції, безцінним музейним раритетом – рукописним зошитом, куди на початку 1890-х років дві юні Косачівни, Лариса та Ольга, власноруч записували народні пісні з Колодяжного. Розповіла про цікаву, майже детективну історію цього унікального зошита.

Вона представила ще одну унікальну пам’ятку – видання «Народні мелодії: З голосу Лесі Українки записав і упорядив Климент Квітка». – К., 1917-1918, а також сучасні видання, які репрезентують пісенну спадщину Лесі Українки.

Музичними ілюстраціями до заходу стали виступи студентів Волинського коледжу культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 477 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]