Головна » 2018 » April » 27 » Олександр Остапюк – подвижник музейної справи Волині
14:35
Олександр Остапюк – подвижник музейної справи Волині
Олександр Остапюк – подвижник музейної справи Волині

26 квітня в бібліотеці Волинського краєзнавчого музею відкрилась книжкова виставка «Олександр Остапюк – подвижник музейної справи Волині», приурочена до його чверть столітнього ювілею на посаді директора Любомльського краєзнавчого музею. На виставці представлена науково-дослідницька робота видатного краєзнавця.

Його перу належить монографія «З історії римо-католицьких парафій та польської общини на Волині» (Луцьк, 2012), він співавтор видання «Любомльщина. Історична, туристична, інвестиційно-приваблива» (Луцьк, 2011), упорядник численних туристичний путівників, буклетів, автор більше 200 статей у наукових збірниках та публікацій у пресі. Ініціатор та організатор наукових конференцій в Любомлі у 2001, 2007, 2017 роках. Завдяки невтомній праці О. Остапюка, музейний фонд Любомльщини поповнився тисячами нових експонатів – археологічних матеріалів, фотографій, документів, нагород, побутових речей, колекцій стародруків та іконопису, нумізматики, фалеристики, філателії, філокартії, тощо. Створено персональні фонди відомих уродженців краю.

Цю багатогранну діяльність знаного музейника Волині відображає виставка у бібліотеці Волинського краєзнавчого музею, яку можна оглянути у дні роботи бібліотеки.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 424 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]