Головна » Волинський краєзнавчий музей

19 жовтня 1975 року близько 20 тисяч українців з Торонто та інших осередків українського поселення в Канаді маніфестували свою любов і пошану до Лесі Українки з нагоди відкриття і посвячення в Гай-парку пам’ятника, автором якого був Михайло Черешньовський з Нью-Йорка, найкращий скульптор української діаспори в США.

Портрет Лесі Українки пензля львівської художниці Генрієти Левицької призначений для першого залу літературного музею Лесі Українки в с. Колодяжне. За задумом авторів експозиції ця робота відкриває експозиційний огляд.

Ця поштова листівка має дуже цікаву історію. На її звороті вказана номінальна вартість і мета благородного заходу: "На розбудову Луцької Української гімназії ім. Лесі Українки". Листівку називали "цеґелка": так цеглинка до цеглинки збиралися кошти на добудову гімназії.

1929 року на основі акварельної роботи художника Івана Іванова "Портрет Лесі Українки" була видана листівка "Леся Українка в юнацькому віці".

У Волинському краєзнавчому музеї відбувся науково-методичний семінар «Наші історії неповні одна без одної» в рамках проекту міжнародної організації «Українсько-єврейська зустріч» (Канада).

Останнє фото Лесі Українки використали для видання поштової листівки, яка вийшла 1917 року у Відні у 1-й серії "Українські письменники". Наступного року повторили наклад, який відрізнявся від попереднього зворотнім боком. Обидві поштівки експонуються на виставці "Я буду вічно жити!" у Волинському краєзнавчому музеї.

Перша поштова листівка з портретним зображенням Лесі Українки вийшла ще за її життя. Нині такою листівкою може похвалитися не кожна музейна збірка, а ви можете її побачити на виставці "Я буду вічно жити!" у Волинському краєзнавчому музеї.

Під такою назвою у Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку філокартії до Дня пам’яті Лесі Українки.

25 липня о 12 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться презентація виставки «Волинь-43» – пам’ятаємо». На виставці представлені фото та документи, які на прикладі окремих населених пунктів допомагають краще зрозуміти причини та наслідки трагедії, різницю бачення подій істориками Польщі та України, сучасний стан міждержавних стосунків.

Доводимо до відома та керівництва в роботі, що розпорядженням голови облдержадміністрації від 21.06.2018 №369 «Про зміни у структурі Волинської обласної державної адміністрації» змінено назву управління культури Волинської облдержадміністрації на управління культури, з питань релігій та національностей.

Наукові співробітники Волинського краєзнавчого музею знову завітали до дитячого табору. У позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Сонячний» у с. Гаразджа Луцького району вони провели День музею.

Волинський краєзнавчий музей відвідали представники ГО «Військові капелани Волині» і учасники бойових дій – бійці 4-ї роти «Січ» полку патрульної служби поліції особливого призначення «Київ». Капелани завітали не з пустими руками, подарувавши музею цілу низку експонатів, які розповідають про волонтерську діяльність і душпастирську місію у зоні бойових дій.

Управління культури Волинської облдержадміністрації повідомляє, що 27-29 липня у місті Новограді-Волинському Житомирської області проходитиме Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела», в рамках якого відбудеться ХІІІ Всеукраїнський конкурс виконавців художнього слова імені Лесі Українки.

6 липня у Волинському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Дорогоцінний дарунок творчості», на якій представлені курсові та дипломні творчі роботи студентів спеціальності «Образотворче мистецтво» Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. А.Ю.Кримського, що були виготовлені впродовж 2017–2018 років.

Виставка «Волинь в Українській революції 1917–1921 років» продовжує поповнюватися експонатами. Давній друг Волинського краєзнавчого музею, доктор історичних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи та моніторингу якості освіти Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Олександр Дем’янюк подарував для експонування другу, з серії карт «Українська революція», карту-буклет «Українська Держава (Гетьманат)».

Національний музей – „Палац Великих князів Литовських” у Вільнюсі запросив дирекцію Волинського краєзнавчого музею до участі 6 липня в урочистостях з нагоди завершення реконструкції Палацу та відкриття спільної європейської експозиції, на якій представлено колекції із Дрездена та Флоренції, підготовленої під патронатом президентів Литви, Німеччини та Італії.

6 липня о 12 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки «Дорогоцінний дарунок творчості», на якій представлені курсові та дипломні творчі роботи студентів спеціальності «Образотворче мистецтво» Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. А. Ю. Кримського.

У Музеї історії міста Києва до відзначення 80-річчя Національного науково-дослідного реставраційного центру України відкрився широкомасштабний виставковий проект «Погляд крізь віки. Дослідження та реставрація», який представляє відреставровані музейні шедеври з понад 60 музейних закладів з усіх регіонів України.

26 червня у Волинському краєзнавчому музеї було проведено вечір-портрет «Світло добра і любові…» на відзначення 169-ої річниці від дня народження Олени Пчілки.

На продовження традиційної акції «День музею у таборі відпочинку» наукові співробітники Волинського краєзнавчого музею 26 червня завітали до позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Світанок» (с. Дачне Ківерцівського району).

28 червня, у День Конституції України, Волинський краєзнавчий музейВИХІДНИЙ. В усі інші дні – працює згідно розпорядку своєї роботи, і чекає на Вас!

В інформаційній телепрограмі «Місто» Луцької міської ради показали відкриття у Волинському краєзнавчому музеї виставки «НЕОЛОГІЗМИ від Володимира Немири» відомого українського митця зі Львова.

У Волинському краєзнавчому музеї бійцям роти патрульної поліції особливого призначення «Світязь» присвятили окрему тематичну експозицію на виставці «Пам’ятай, Україно, героїв своїх».

У Волинському краєзнавчому музеї розгорнуто фотодокументальну виставку «Конституція України: з історії боротьби за ідеали демократії». Сформована вона на основі оригінальних документів, світлин, плакатів, книг, газет, рукописних матеріалів з фондів музею, починаючи з початку XVIІІ століття та закінчуючи сьогоденням.

Працівники Волинського краєзнавчого музею завітали до позаміського закладу оздоровлення та відпочинку дітей «Сонячний» (с. Гаразджа Луцького р-ну). Ця традиційна акція відбувалась у рамках проекту «День музею у таборі відпочинку».

Усіх, хто хоче пошанувати Велику Волинянку, запрошуємо до Волинського краєзнавчого музею на вечір-портрет «Світло добра і любові…», який відбудеться 26 червня о 12.00

У четвер, 21 червня, у Волинському краєзнавчому музеї побували бійці роти поліції особливого призначення «Світязь», а також ветерани цього легендарного волинського підрозділу.

У Волинському краєзнавчому музеї презентували персональну художню виставку «НЕОЛОГІЗМИ від Володимира Немири» відомого українського митця зі Львова.

До 77-річниці початку німецько-радянської війни (22 червня 1941 р.) на факультеті історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки розгорнута виставка Волинського краєзнавчого музею «Українська Друга світова (1939–1945)», створена Українським інститутом національної пам’яті.

19 червня у відділі природи Волинського краєзнавчого музею відбувся ботанічний практикум для студентів Луцького педагогічного коледжу «Гербарій: історія, створення та значення для вивчення і збереження флористичного різноманіття».

13 червня у Волинському краєзнавчому музеї відбулася презентація монографії доктора історичних наук, професора, проректора з науково-педагогічної роботи та моніторингу якості освіти Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Олександра Дем’янюка «Волинь в Українській революції: доба Української Центральної ради».

Фонд Лесі Українки Волинського краєзнавчого музею поповнюється постійно з різних джерел, у т. ч. завдяки дарункам людей небайдужих. Цього року фондова збірка «Меморіальний фонд Лесі Українки» поповнилась новими цікавими і рідкісними виданнями.

В рамках проекту «Екскурсоводи у відпустці» КП «Центр туристичної інформації та послуг» пропонує мешканцям і гостям Луцька зануритися у красу й незвіданість музейних колекцій нашого міста! Не проґавте унікальну можливість безкоштовно втрапити до найцікавіших луцьких музеїв, торкнутися до величної минувшини Волині та Луцька, дізнатися більше про скарби рідного міста!

19 червня о 14.00 год. у Волинському краєзнавчому музеї відкривається вперше в Луцьку персональна художня виставка «НЕОЛОГІЗМИ від Володимира Немири» відомого українського митця зі Львова.

Запрошуємо до участі у Міжнародній конференції «Народна творчість українців у просторі та часі» в рамках фестивалю «Берегиня» в Луцьку. Заявка на участь (довільна форма) до 25 червня, стаття до друку – до 15 липня 2018 року.

« 1 2 3 4 5 6 ... 50 51 »