Головна » Нововолинський народний історичний музей

   У Нововолинському міському історичному музеї урочисто відкрили виставку картин художника Миколи Казюліна під назвою «Формула душевної гармонії». Виставка приурочена до 65-річчя митця.

   27-го грудня у Нововолинському історичному музеї відкрилась виставка робіт учнів художнього відділу школи мистецтв на різдвяно-новорічну тематику „Віфліємська новина”.

   У Нововолинському історичному музеї відбувся тематичний захід «Чорна сповідь моєї Вітчизни», приурочений Дню пам’яті жертв голодоморів

   У Нововолинському історичному музеї відбулося відкриття виставки «Великий Каменяр українського народу», присвяченої 160-річчю від дня народження українського поета, письменника Івана Яковича Франка.

   У Нововолинському історичному музеї свої картини вперше представила Наталя Дем’янова. Художниця займається олійним живописом, розписом по тканині та склу, також захоплюється сучасною технікою махенді. Перед глядачами було 37 експозицій, виставка отримала назву “Відлуння”

   У Нововолинському історичному музеї відбулася презентація книги „Духовне серце шахтарського Нововолинська”, на яку завітали представник міської влади, священнослужителі, громадськість міста.

   У міському історичному музеї Нововолинська відбулася презентація книги «Недоспівана Україна», до якої увійшли пісні та вірші, записані з вуст старожилів. Ця збірка побачила світ завдяки старанням першого директора міського музею Надії Наумівни Войтюк.

   «Синій птах дитинства», – виставку дипломних робіт випускників Нововолинської школи мистецтв під такою назвою відкрили в міському історичному музеї. Приурочили її до Міжнародного дня захисту дітей.

   У Нововолинському міському історичному музеї відбулася презентація третьої персональної виставки місцевого художника Анатолія Мужевітіна. На захід завітали представники міської влади, художники Нововолинська та численні поціновувачі образотворчого мистецтва.

   У Нововолинському міському історичному музеї з нагоди 145-ї річниці від дня народження Лесі Українки представили літературну виставку, яка складалася зі статей про поетесу та фотографій видатної діячки і її родини. Ці матеріали роками збирали працівники музею.

   У Нововолинському міському історичному музеї пройшов урок-реквієм для учнів 9-тих класів ЗОШ №2, приурочений пам‘яті Героїв Небесної сотні та 2-й річниці Революції Гідності.

   Ляльки-мотанки, шопки, розпис на склі, Різдвяні маски та зірки були представлені на новорічно-різдвяній виставці у Нововолинському міському історичному музеї. Підготували експозицію, яка налічує близько 80 робіт, вихованці школи мистецтв.

   Як Різдво не можна уявити без коляди, так і українців без вишиванки. Саме вона стала символом патріотизму й незнищенності нації, що має тисячолітню культуру. У Нововолинському історичному музеї урочисто відкрили виставку старовинного одягу краян, яку назвали «Узором скрашена життя дорога».

   Персональна фотовиставка „Діти – це квіти життя” Вікторії Бєльської відкрилася у Нововолинському історичному музеї.

   Напередодні величного свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України у Нововолинському міському історичному музеї відбувся тематичний захід, на який були запрошені вояки Української Повстанської Армії, учасники АТО, учнівська молодь.

   Учасники антитерористичної операції на Сході й місцеві волонтери спілкувалися із молоддю на зустріч із нагоди Міжнародного Дня миру у Нововолинському міському історичному музеї.

   Фотовиставку юної нововолинянки Софії Левчук презентували нещодавно у міському історичному музеї. Світлини, зібрані протягом року, дівчина присвятила рідному місту та його мешканцям. Ветерани, маленькі нововолинці, природа й архітектура – понад 30 світлин, на яких спинилися й зафіксувалися найчуттєвіші миті, об’єднали у фотовиставку під назвою «Моє місто».

   21 серпня за участю працівників Волинського краєзнавчого музею у м. Нововолинську відбулася урочиста академія та освячення пам'ятного знаку в с. Будятичі, передмісті, де за новітніми дослідженнями львівського історика Юрія Диби народився святитель Русі, рівноапостольний київський князь Володимир Великий, 1000-ліття пам’яті якого в цьому році відзначає українська держава та церква. Акт освячення здійснив Митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл.

   24 серпня на Майдані Незалежності у місті Нововолинську відбудеться конкурс краси „Українська врода” з демонстрацією вишиванок, що зберігаються у Нововолинському історичному музеї.

   Викладачі та вихованці нововолинської школи мистецтв завжди у пошуках чогось нового та унікального. Цього разу здивували містян надзвичайними роботами випускників позашкільного закладу. У виставковій залі Нововолинського міського музею відбулось відкриття виставки юних талантів.

   До дня пам’яті та примирення в історичному музеї Нововолинська розповіли школярам про жахливі наслідки глобального військового конфлікту – Другої Світової війни для України та Світу.

   Цьогоріч виповнюється 29 років з дня катастрофи на Чорнобильській АЕС. Напередодні сумної річниці у Нововолинському історичному музеї провели годину-реквієм «Чорна трагедія на кольоровій землі» для учнів ліцею-інтернату.

   Великдень наближається. Майстер-класи з писанкарства тривають. У Нововолинському міському історичному музеї з цим мистецтвом познайомили маленьких нововолинців.

   7 квітня в історичному музеї Нововолинська відкрилась виставка робіт, присвячених Великодню.

   Творчими людьми не стають, ними народжуються, – яскравий приклад Ірина Костюк – директор Нововолинського історичного музею, актриса, людина з активною життєвою позицією, інтерв’ю з якою опублікувало Інтернет-видання «БУГ».

   Першу персональну виставку під назвою „То все вона жіноча доля…” 24-річної Тетяни Терешко нововолинці від сьогодні можуть переглянути в історичному музеї міста Нововолинська.

    20 лютого у Нововолинському міському історичному музеї відбувся урок-реквієм під назвою «Небо падає. Не мовчи. Мільйони нас. Ми спіймаєм» для студентів Нововолинського електромеханічного коледжу.

   2 лютого у Нововолинському міському історичному музеї відкрито першу персональну виставку місцевого художника Володимира Дмитрука „Краплини душі”.

   Виставка картин під назвою «Нас єднає Україна!» проходила у Нововолинському міському історичному музеї.

   25 грудня в історичному музеї Нововолинська відкрилась виставка-конкурс дитячих малюнків у техніці розпису по склу „Різдво в кожну хату”. Учні школи мистецтв щорічно готують нові цікаві роботи, які виставляються у історичному музеї міста перед Новим Роком та Великоднем.

   У Нововолинському історичному музеї відбулось відкриття персональної виставки художниці з міста Чернівці – Оксани Мартинюк.

   Знову в ці листопадові дні постукала в наші серця трагічна дата – вшанування пам’яті жертв голодоморів. З цієї нагоди у Нововолинському міському історичному музеї зібралися представники міської влади, установ, організацій, громадськість міста.

   У Нововолинському історичному музеї відкрилася виставка „Останні хризантеми” ковельської художниці Оксани Онищенко.

   Під такою назвою у Нововолинському міському історичному музеї відбулося відкриття другої персональної виставки місцевої художниці, викладача художнього відділу дитячої школи мистецтв Алли Навроцької. На захід прийшли представники міської влади, колеги, близькі, шанувальники її творчості.

   У приміщені Нововолинського історичного музею до Дня Незалежності України відкрито виставку творчих робіт учнів дитячої школи мистецтв. Їх роботи чарують не лише красою та оригінальністю, а й цікавою технікою виконання! Про неї розповіло Волинське телебачення.

« 1 2 3 4 »