Головна » 2016 » January » 11 » У Нововолинському музеї відкрилася виставка старовинного одягу (ФОТО, ВІДЕО)
20:52
У Нововолинському музеї відкрилася виставка старовинного одягу (ФОТО, ВІДЕО)
У Нововолинському музеї відкрилася виставка старовинного одягу (ФОТО, ВІДЕО)

   Як Різдво не можна уявити без коляди, так і українців без вишиванки. Саме вона стала символом патріотизму й незнищенності нації, що має тисячолітню культуру. У Нововолинському історичному музеї урочисто відкрили виставку старовинного одягу краян, яку назвали «Узором скрашена життя дорога», – повідомляє Волинська ОДТРК. У колекції 30 жіночих і чоловічих костюмів, вишиванки, пояси та інші елементи національного одягу.

    «На цій виставці представленні вишиванки і костюми кінця ХІХ почату ХХ століття. Такого одягу зараз в магазинах не побачиш. Він є лише у нас», − розповіла працівниця Нововолинського історичного музею Тетяна Марценюк.

   Представлені на виставці і 20 оригінальних робіт Київської дизайн-студії «Шляхетний одяг». Надані вони уродженкою Нововолинська, дизайнером Людмилою Сівцевою-Климук.

    «Ми виготовляємо речі на сучасну людину, які вимагають іншого технічного ставлення до них. Це швейні машини, дублювання сучасними матеріалами, але залишаючи, старовинні технології обробки тканини» ,− зазначила вона.

   Виставка старовинного українського одягу працюватиме у Нововолинську протягом двох місяців.

Відео нововолинського телеканалу СТН:

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 1071 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]