Головна » 2014 » November » 25 » У Нововолинському музеї вшанували пам’ять жертв голодоморів.
21:25
У Нововолинському музеї вшанували пам’ять жертв голодоморів.
У Нововолинському музеї вшанували пам’ять жертв голодоморів.

   Знову в ці листопадові дні постукала в наші серця трагічна дата – вшанування пам’яті жертв голодоморів. З цієї нагоди у Нововолинському міському історичному музеї зібралися представники міської влади, установ, організацій, громадськість міста. Як повідомила Ірина Костюк, директор музею, свідки голодомору є і в Нововолинську. Страшними є їхні спогади. На літературній виставці – свідчення про пережите у період голодомору нововолинянки Ніни Нестерук.

   Серед експозицій музею і картина місцевого художника Миколи Казюліна, яку він написав під враженням спогадів своєї мами.

   Біль, благання та відчай селян у роки голодомору були відображені у щемливому виступі, який підготували аматори сцени.

   – Ми не повинні забувати цю страшну сторінку в історії України, – сказав заступник міського голови Андрій Сторонський. – Хай найвищим пам’ятником мільйонам жертв України буде глибока пам"ять про невинно убієнних. Вона повинна гуртувати нас, живих, додати сил та мудрості для зміцнення держави та утвердження права бути повноправними господарями на рідній землі.

   Учасники заходу запалили свічки, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих. Із запалених лампадок був викладений символічний хрест.

Джерело: Нововолинська міська рада

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 781 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]