Головна » 2015 » September » 25 » Учасники АТО й волонтери спілкувалися із молоддю у Нововолинському музеї
15:09
Учасники АТО й волонтери спілкувалися із молоддю у Нововолинському музеї
Учасники АТО й волонтери спілкувалися із молоддю у Нововолинському музеї

   Учасники антитерористичної операції на Сході й місцеві волонтери спілкувалися із нововолинською молоддю про війну та мир. Зустріч із нагоди Міжнародного Дня миру, котрий світова спільнота відзначає 21 вересня, відбулася у Нововолинському міському історичному музеї.

   Про свій досвід зустрічі з війною та далеко незатишні будні із вибухами та стрільбою розповів нововолинець, доброволець батальйону «Айдар» Микола Сичук. Небагатослівний військовослужбовець відповідав на запитання студентів про забезпечення, настрої солдатів та труднощі, з якими стикаються демобілізовані. Найголовніше те, що всі чи то мобілізовані, чи добровольці, вірять у нашу перемогу.

    «Волонтери – це ті люди, душа яких не на місці», -так про себе та колег за покликанням висловився місцевий волонтер Валерій Курстак. Розповів про своє щоденне заняття – забезпечення військовослужбовців найнеобхіднішим – від шкарпеток і медикаментів до спецтехніки. А ще про те,що доводилося бачити на передовій.

   Кожного нововолинця, хто поклав своє життя на вівтар Перемоги й Незалежності, згадали поіменно. Працівники музею з нагоди Міжнародного Дня миру підготували експозиції про війну, аби кожен з присутніх зміг вкотре задуматися, наскільки вартісним сьогодні для нас є поняття миру. 

Джерело: Нововолинська міська рада

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 900 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]